De transfermarkt is nog niet echt losgebarsten. Het is nog vroeg in de voorbereiding en ook het huidige E.K. speelt een rol. Toch sijpelde al langere tijd door dat Go Ahead Eagles geïnteresseerd is in Julius Dirksen, de linksbenige verdediger van FC Emmen. Contacten vanuit Drenthe bevestigen dat de clubs er uit zijn en de 21-jarige linkspoot voor drie jaar gaat tekenen in Deventer.

De centrale verdediger van FC Emmen speelde sterk het afgelopen seizoen en in de KKD. Daardoor speelde hij zich in de kijker van meerdere clubs, ook FC Groningen zou op het vinkentouw zitten.

Jong Twente en Ajax
De in Amersfoort geboren Julius begon met voetballen in zijn geboorteplaats bij Quick 1890. Via SC Hoevelaken sloot de jonge Julius aan bij de jeugdopleiding van FC Twente en later bij PEC Zwolle. In 2018 nam Ajax de jonge Julius over waar hij zelfs op de bank mocht plaatsnemen bij Jong Ajax in de eerste divisie.

Afkoopsom
Omdat een echte doorbraak uit leek te blijven en FC Emmen serieuze plannen had met de Amersfoorter, deed hij in januari 2022 de overstap naar de Drentse club. Met Emmen werd hij direct kampioen. Thuis tegen AZ maakte Julius zijn eredivisie debuut. Zijn aflopende contract werd verlengd afgelopen voorjaar, waardoor Go Ahead Eagles een transfersom moet betalen.

Julius gaat een contract tekenen dat hem voor drie jaar aan de club verbind, daar zit nog een optiejaar bij, zodat de rossige verdediger mogelijk tot de zomer van 2028 vastligt.

Foto: Copy Instagram account Julius Dirksen

Vorig artikelTrainer van het jaar 2023/2024 is geworden… MITCHEL DE GROOT
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!