Go Ahead Eagles heeft een gemakkelijke overwinning geboekt op Cambuur Leeuwarden. In de eigen Adelaarshorst werd met 3-0 gewonnen. De simpele zege kwam geen enkele keer in gevaar omdat de thuisploeg te goed was voor het verzwakte elftal uit Leeuwarden. De magische grens van 30 punten kan de komende weken uitgebreid worden maar lijfsbehoud is binnen handbereik.

De wedstrijd begon in hoog tempo en de benodigde slordigheden maar daarom was het wel leuk om er naar te kijken. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen Gerrit Nauber keihard maar rakelings naast kopte uit een hoekschop van Rommens. Het bleek een nieuw recept te zijn uit de koker van Kees van Wonderen want de 1-0 werd op identieke wijze uitgevoerd met als enige verschil dat Joris Kramer wel doel trof.

Amper tien minuten later kon de uitverkochte Adelaarshorst weer juichen. Ditmaal was Luuk Brouwers trefzeker nadat doelman Pieter Bos er niet al te sterk uit zag. Het was de opmaat naar een fase waarin minder gebeurde. En die fase hield tot halverwege de tweede helft aan.

De automatische piloot moest er vanaf nadat Bas Kuipers met een cruciale sliding, op de rand van het strafschopgebied, de bal voor de voeten van Sambisa weggleed. De thuisploeg zette vervolgens weer aan en dat leverde vrijwel direct de 3-0 op. Mats Deijl was attent op onachtzaamheid in de Cambuur defensie. De, voor de schrijver van dit artikel, man of the match snoepte de bal af om vervolgens oog in oog met Pieter Bos de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

De blijdschap die Mats Deijl ten toon spreidde was het toonbeeld van het succes dat Go Ahead Eagles dit seizoen boekt. Met hard werken, een flinke dosis passie en bij vlagen heel aardig voetbal, heeft het 30 punten bij elkaar gespeeld. Normaal gesproken is dat de juiste weg naar lijfsbehoud en nog een jaar Eredivisie.