Het sjaaltje met daarop Cupfighters kan voor Go Ahead Eagles supporters weer een jaar de kast in. Het bekeravontuur bleef dit jaar beperkt tot slechts twee wedstrijden. In de Goffert vond de ploeg van Rene Hake zijn waterloo door met 2-1 te verliezen van NEC.

In een slaapverwekkende openingsfase hielden beide teams elkaar in evenwicht. Pas na 25 minuten kwam er meer leven in de brouwerij. Dat had te maken met het feit dat NEC het middenveld in handen kreeg en Go Ahead Eagles flink met de rug tegen de muur kwam te staan. Lang hield de Deventer formatie dat niet vol want na knullig verdedigen kreeg het de 1-0 al snel tegen. Voor de rust had NEC nog betere zaken kunnen doen. Maar Go Ahead Eagles zorgde er in ieder geval voor dat het nog in de wedstrijd bleef.

In de tweede helft volgde een heel ander spelbeeld. De formatie van Hake kreeg druk op NEC en het spel speelde zich met name af op de helft van de thuisploeg. Daarbij was het spel van Go Ahead Eagles best aardig, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. Toen NEC in de 70ste minuut via een prachtig afstandsschot op 2-0 kwam, leek de wedstrijd beslist. Uiteindelijk bracht Gerrit Nauber de spanning nog even terug (kopbal uit een corner). Maar binnen het resultaat, uitschakeling dus, bracht het geen verandering meer.

Onderstaand de eerste reactie van trainer René Hake na het verloren bekerduel in Nijmegen. Dit interview is tot stand gekomen vanuit de samenwerking dat Deventer Voetbal heeft met de streekzender Salland1.