De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Carlo Giugie, Arend Koldenhof en Gert-Jan van den Berg. Laatstgenoemde is terug van weggeweest en deelt zijn blik met ons..

Uiteindelijk gooide koning winter met zijn laatste (?) stuiptrekkingen roet in het eten en kon de thuiswedstrijd tegen RKC niet doorgaan en hiermee vervloog ook de mogelijkheid om de uitglijder tegen Cambuur recht te zetten.

Hier ging een hele soap aan vooraf. Spelen, niet spelen, wel weer spelen maar dan later, doe maar om 20.30u, nee toch maar 20.45u. kortom een hoop onduidelijkheid. Supporters die al onderweg waren, keerden huiswaarts, om later weer terug te keren. De scheidsrechter (Kamphuis) moest de beslissing nemen en vond het (onder druk van KNVB en ESPN?) verantwoord om te spelen.

Met supporters werd, zoals vaker, geen rekening gehouden. Een ieder kent de afloop. Uiteindelijk vonden beide teams het niet verantwoord om te spelen en werd er na enig aandringen van beide aanvoerders en staf besloten om naar huis te gaan. Publiek morrend achterlatend, al zal Jan Middelburg (groundsman) toch wel enigszins opgelucht zijn geweest. Hij zag namelijk “zijn” veld niet in 1 avond veranderd worden in een akker waar menig boer jaloers op zou zijn.

De actualiteit leert dat we het nu mogen proberen tegen FC Utrecht en nog wel in de Domstad. Een lastige klus dus, ondanks dat de FC nou niet bepaald in een lekkere fase zit. Misschien zijn ze daardoor wel juist nog gevaarlijker. Is Utrecht de rampweek die men onlangs beleefde te boven? Afgelopen zondag kwam men hoe je het went of keert toch knap terug van een 2-0 achterstand tegen NEC. Verder loopt de ziekenboeg leeg en kan men weer beschikken over Dost en niet te vergeten smaakmaker Booth.

Het Kowet nieuws van afgelopen week wat betreft spelers is dat onze smaakmaker Willumsson nog niet zal spelen. Wat toch een flinke aderlating is, maar zeg ik hiermee iets nieuws? Verder werden Sow en Kowet in het gelijk gesteld in zake het geschil met De Graafschap. Hopelijk werkt dit bevrijdend. Verder was het zover mij bekend is een rustige week na aanloop naar het treffen met de “oude” ploeg van trainer Hake (die ondertussen snel zelf nog een operatie onderging).

Hoe liggen de krachtverhoudingen in het verleden? Ik denk dat er vele supporters graag terugdenken aan de uit overwinning in 2014. Na een doelpuntloze 1e helft, werd er na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 gewonnen door een goal in de extra tijd van Rijsdijk. Een ontploffing in het uitvak als gevolg.

Of het uit-vak weer helemaal gevuld zal zijn is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar we naderen al mooi de 600. De laatste wedstrijd in de Galgenwaard werd onder hele andere omstandigheden gespeeld. In een troosteloze ambiance werd er zonder publiek (corona) op een koude avond doelpuntloos gelijkgespeeld. De ontmoeting in de Adelaarshorst eerder dit seizoen (15 januari jl.) eindigde na 2 keer een achterstand uiteindelijk in een 2-2- gelijkspel. Spektakel was dat toen en zeker de laatste 15 minuten.

Of dat nu weer het geval zal zijn? Ik heb er geen idee van, maar hoop er natuurlijk wel op. Op voorhand zou een puntje meenemen uit de Domstad nog niet zo gek zijn lijkt me. Zaterdag gaan we het zien, de aftrap in De Galgenwaard is 16.30u. ik zeg…..kom op KOWET!!

Roo-gele groet,
Gert-Jan

Vorig artikelColmschate en Holten houden elkaar in evenwicht
Volgend artikelABS verliest van sterk Robur