Vorige week speelde ABS een prima wedstrijd uit bij KCVO. Op een 1-2 voorsprong werd er een penalty gemist en uiteindelijk werd er met 2-2 gelijk gespeeld. Een gemiste kans om een belangrijke drie punter binnen te halen.

Zondag kwam Robur op bezoek in Bathmen. De start van de competitie was matig voor de gasten uit Apeldoorn, maar op dit moment doen ze volledig mee om de titel.

Robur start de wedstrijd voortvarend en creëert gelijk een enorme mogelijkheid die eerst goed wordt gepakt door Job Roetert en daarna wild wordt overgeschoten. Daarna blijft Robur bovenliggend doordat ze goed aan de bal zijn en makkelijk de vrije mensen vinden.

ABS knokt zich in de wedstrijd en komt er vooral via de rechterkant een paar keer dreigend uit. Uit zo’n moment geeft Youri Meijer de voorzet op Yannick Duteweert die de bal jammer genoeg net overtikt.

Zonder dat Robur tot echt grote kansen komt, blijft het de bovenliggende partij. ABS blijft prima verdedigen en daardoor is de ruststand 0-0.

In de tweede helft is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde met het verschil dat Robur de trekker nu wel overhaalt. Een speler van de gasten zet een actie en daarna wordt er iemand vrijgespeeld in de ‘16’ die de bal in de bovenhoek binnenschiet.

ABS moet met het oog op de ranglijst een resultaat halen en probeert alles om de gelijkmaker te forceren. Tot echt grote kansen leidt dit echter niet doordat Robur goed verdedigt en daarnaast ook goed aan de bal blijft. Als de scheidsrechter na 95 minuten affluit staat er een 0-1 op het scorebord.

Komende zondag speelt ABS uit tegen Markelo. Aanvang 14:00 uur.