Op een nat veld trapten Colmschate en Holten zondag af voor wedstrijd nummer 17 in deze competitie. Het gat tussen beide ploegen was vóór aanvang van deze wedstrijd 1 punt in het voordeel van Colmschate.

Na een rustig begin was het Jard Kamperman Leferink die de diepte in werd gestuurd en voor de eerste kans van de wedstrijd zorgde. Echter was een verdediger van Holten hem nog te slim af en kon tijdig de bal onschadelijk maken. Een paar minuten later was het wél raak. Vanuit een goed aangesneden hoekschop was het Lars Kamperman Leferink die binnen knikte: 1-0.

Na de openingstreffer nam Holten het initiatief direct over en legde veel energie in de wedstrijd. Dit resulteerde in veel beweging en goed combinatievoetbal. Daar waar Colmschate moeite had om de bal rond te spelen en de bal überhaupt in bezit te kunnen houden, lukte dit bij Holten beter.

Echt grote kansen werden alleen niet gecreëerd omdat acties te ver door werden gezet. Tot de 42e minuut. Een afstandsschot wordt door een Colmschate verdediger ongelukkig aangeraakt en belandt plots voor een speler van Holten in het zestienmetergebied. Zonder aarzeling wordt de bal binnen geschoten en veranderde het scorebord in 1-1.

In de tweede helft kwam Colmschate beter tot haar recht. De bal werd langer in bezit gehouden en de ploeg begon eindelijk te combineren. Het initiatief was overgenomen maar ook in de tweede helft bleven echt grote kansen voor beide ploegen uit, waardoor het geen spectaculaire wedstrijd is geworden. Het gelijkspel was hiermee dus ook een terechte uitkomst.