Lang geleden zat ik op een woensdagavond aan de bar. Het was een uur of half negen. Niemand om me heen. Een glas whisky op de toog en een sigaartje op m’n lippen. Toen mocht dat nog, roken in de kroeg. Af en toe een sigaartje bij een goed glas whisky, dat werd zelfs door mijn vrouw gedoogd. Totdat ze zwanger werd, maar dat is een ander verhaal.

Nu voel ik je denken, wat moet je in godsnaam op woensdagavond in de kroeg. Maar het was Champions League avond! En dat is nou net waar De Alm voor stond én nog steeds voor staat! Alle grote competities zijn via meerdere schermen te zien in het gezelligste café van Deventer. De familie Andree staan al jarenlang, met hun enthousiaste team, voor je klaar om je te voorzien van een koud biertje, een goed glas whisky of een heerlijke mix. En zodra het echt gezellig wordt (wat eigenlijk altijd zo is) is het aanbod shotjes ook niet mis. Al laat mijn geheugen mij hierbij wel degelijk in de steek…

Naast een gezellig ‘bruin’ café waar je alle interessante voetbalwedstrijden kunt zien, is het in het weekend ook nog eens een uitermate populaire uitgaanslocatie. Waar op zaterdag tot diep in de nacht de rij meerdere meterslang is om naar binnen te kunnen, kun je hier tot 3:00 uur uit je dak gaan. Vaak met livemuziek, ijzersterke dj’s of gewoon gezellige playlists door de medewerkers beheert. Inclusief ruimte voor je verzoekjes!

Maar De Alm is ook de locatie waar al ruim tien jaar de jaarlijkse Deventer Voetbal Quiz wordt gehouden. Door de intensieve, maar informele manier van samenwerken met het team van De Alm is het ieder jaar weer tot in de puntjes geregeld en beleven ruim 100 man een heerlijke avond vol voetbalanekdotes, stoere verhalen maar vooral unieke vragen over Gijs Steinmann, Mario Kempes, de WK finale van 2002 of de verliezend finalist van de Nations League van 2021. Daar waar de organisatie zorgt voor de vragen, de presentatie en de prijsjes, zorgt Café Bar de Alm voor een heerlijke unieke setting, boordevol sfeer én een hapje en een drankje.

Toen Deventervoetbal.nl in 2018 haar terugkeer aankondigde was de familie Andree er als de kippen bij om onze vrijwilligers daar waar mogelijk te ondersteunen. Ook dit seizoen schittert hun ALMMALLAM banner op de homepage van de website.

Via deze manier willen wij, team Deventervoetbal.nl, de familie Andree en iedereen van Café Bar de Alm ontzettend bedanken voor deze onvoorwaardelijke steun! En voor iedere lezer, pak eens een wedstrijdje mee!

Tot bier!  #almmallam

facebook.com/cafedealm
instagram.com/almmallam

Vorig artikelWeseper collectief pakt punt tegen koploper Hoonhorst
Volgend artikelABS verspeelt punten uit bij Vasse
Roy Beumer is een 47-jarige Deventenaar. Hij mocht begin jaren ‘90 aan het profvoetbal bij Go Ahead Eagles ruiken in een lichting met o.a. Victor Sikora en Resit Schuurman onder leiding van Dwight Lodeweges. Hij koos ervoor om zich te gaan richten op zijn verblijf bij Daventria. Hierna ging het helaas fysiek bergafwaarts en nadat hij werd afgekeurd besloot hij zich te storten op het trainerschap.