Afgelopen zondag speelde ABS de 7de competitiewedstrijd van het seizoen. SV Vasse was de tegenstander en doet het goed. Voor de start van de wedstrijd staan ze tweede. ABS heeft een mindere periode achter de rug met nederlagen tegen Luctor en SDOL.

Vasse start voortvarend en krijgt een indraaiende vrije trap en een corner. Daarna wordt ABS de bovenliggende partij en creëert het een aantal kansen. De eerste vlot lopende aanval komt bij Chiel Huis in ’t Veld die de bal op de paal schiet waarna Paul Roetert de bal wel binnenschiet. ABS creëert daarna nog een aantal kansen waarbij een 1 op 1 kans van Yannick Duteweert de grootste is. Na ongeveer een half uur staat het ineens 1-1 na een vlot lopende aanval van Vasse.

ABS start de tweede helft zeer goed en door mooie doelpunten van Stef Willemsen en Paul Roetert lijkt de wedstrijd beslist. Echter Vasse doet een minuut later al wat terug waardoor het 2-3 staat. Het voetbal wordt er daarna niet beter op, maar ABS blijft wel mogelijkheden krijgen en Thijs Hovenkamp maakt er uiteindelijk 2-4 van. Alle toeschouwers zijn het er dan over eens dat ABS deze wedstrijd winnend af gaan sluiten. Dit gebeurt echter niet.

In de 85ste minuut krijgt ABS de eerste rode kaart voor Milan Roelofs. Op dat moment lijkt er nog steeds niets aan de hand, maar Vasse begint te geloven in een resultaat. Vanaf dan is het eigenlijk moeilijk bij te houden wat er allemaal gebeurt. Vasse maakt de aansluitingstreffer en krijgt het idee dat er nog meer te halen is. De warrig leidende scheidsrechter fluit veel in het voordeel van Vasse en geeft ook nog 2 spelers van ABS hun 2de gele kaart.

ABS speelt op een gegeven moment met acht man en Vasse profiteert daarvan door de 4-4 te maken. In de laatste seconde krijgt Vasse nog een grote kans op de 5-4, maar die bal gaat naast. Terugkijkend op de gehele wedstrijd was er tot de 85ste minuut weinig aan de hand en kantelde daarna de wedstrijd volledig. Komende zondag speelt ABS thuis tegen Nieuw Heeten, aanvang 14:00uur.