Go Ahead Eagles startte uitstekend met goed en dominant voetbal in Volendam. Philippe Rommens zette de Deventer formatie op 0-1, echter zakte het daarna diep door de ondergrens. De ploeg werd gemakzuchtig. FC Volendam knokte voor wat het waard was en kwam zelfs op gelijke hoogte. Vlak voor tijd scoorde invaller Llansana alsnog de winnende treffer.

“Die goal was lekker, was wel lang geleden”, sprak een opgeluchte Rommens na afloop. Vervolgens probeerde hij het aansluitende verval te analyseren: “Het ging misschien wel te makkelijk met het gevoel ‘vandaag gaat het wel lukken’.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Rommens scoort de 0-1 voor Go Ahead Eagles – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Slecht uitzien
Vooral defensief liet de ploeg van Hake steken vallen na die uitstekende eerste 20 minuten aan De Dijk. Binnen een kort tijdsbestek kreeg Volendam drie kansen op de gelijkmaker, echter was daarmee Kowet niet wakker geschud. “Dat mag ons gewoon niet gebeuren, als je in de discipline en in de energie die je brengt en de samenwerking niet goed is, dan kan je er heel slecht uitzien”, zag ook trainer Hake na afloop. En het zag er inderdaad slecht uit.

Tekst gaat verder onder de foto…

Adekanye ziet zijn inzet gekeerd worden voor Go Ahead Eagles in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Gemakzuchtig
Slap en gemakzuchtig hobbelde zijn ploeg over de dramatische kunstgrasmat in Volendam en zag het Johnson drie grote kansen missen. Nauber verlengde nog wel een vrije trap van Rommens en Adekanye stuurde het speeltuig richting de winkelhaak, maar de thuisploeg knokte dapper terug en voorkwam een grotere voorsprong van de Deventenaren.

Tekst gaat verder onder de foto…

Linthorst kopt op doel Go Ahead Eagles in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Geen druk
Vlak voor de thee kwam de beloning voor het ‘andere Oranje’: Le Roux kon een afvallende bal eenvoudig aannemen en Rommens en Amofa zetten geen enkele druk zodat de Zuid Afrikaan alle tijd en gelegenheid kreeg de bal achter de ziedende De Lange te jagen voor de 1-1. Een motivatiegoal voor het reeds gedegradeerde Volendam dat in de laatste wedstrijd behoorlijk vrijuit speelde.

Tekst gaat verder onder de foto…

Dribbelende Edvardsen voor Go Ahead Eagles in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Het verhaal van het seizoen
Direct na de thee kon Victor Edvardsen zijn naam waarmaken, want hij soleerde keurig naar zijn linkerbeen binnen de 16, daarmee zijn tegenstander passerende. Echter werd zijn inzet gekeerd door doelman Van Oevelen. Evenals een veel te zachte inzet van Breum enkele minuten later. 100% Kansen, maar geen treffer, het verhaal van het successeizoen voor GA Eagles.

Tekst gaat verder onder de foto…

Breum wordt gestuit door Van Oevelen in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Bedenkelijk niveau
Breum draafde na een uur spelen 1 op 1 richting Van Oevelen die ook die aanval in de kiem smoorde. Daarmee was de jonge sluitpost de uitblinker in zijn debuutwedstrijd voor FC Volendam. De wedstrijd zakte uiteindelijk nog verder weg richting een bedenkelijk niveau waar beide teams grossierden in fouten en onmacht. Vier minuten voor tijd werd invaller James weggestuurd binnen de 16, echter trof de oud-Volendammer weer Van Oevelen op zijn weg.

Tekst gaat verder onder de foto…

Llansana viert de winnende treffer voor Go Ahead Eagles in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agenc

Hotseknots
Maar toch kwam er een tweede treffer voor de Deventer-ploeg toen, na een hotseknots-situatie, de bal voor de voeten kwam van invaller Llansana die de Volendam-goalie wel wist te passeren. Een opluchtingstreffer voor Go Ahead Eagles en zijn hondstrouwe aanhang die de overwinning vierden voor en in het uitvak. Een morele opkikker na een slecht duel, een matige generale richting donderdag…

Tekst gaat verder onder de foto…

Go Ahead Eagles viert de late treffer in Volendam – Photo Henny Meyerink/BSR Agency

Onderstaand de samenvatting van het duel van afgelopen zondag in Volendam, het zijn fragmenten uit het sportprogramma Salland Sport dat ieder duel live uitzendt via de streekzender Salland1.

Hier onder de interviews met René Hake, Philippe Rommens en Bobby Adekanye. Door op de afbeelding te klikken kan je die gesprekken terugluisteren. Interviewer is Erik van Luttikhuizen.

Vorig artikelAfscheid met opgeheven hoofd voor Voorwaarts
Volgend artikelNacompetitie voor machteloos Overwetering
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!