Voor Wijhe staat er niet veel meer op het spel of het moet allemaal heel vreemd lopen met de concurrentie voor plek twee, maar voor Overwetering is er nog alles te winnen. Wegkomen van de 10de plek om zo de strijd te vermijden in een degradatie/promotie nacompetitie terecht te komen is de inzet van vandaag. Veel spanning dus vooraf!

Overwetering speelt nog steeds zonder Ferdi van Breukelen en Paul Vlaskamp en we tellen dan voor het gemak de beide langdurig geblesseerden maar niet mee. En dus staat Jamie van der Linden wederom in het doel (en hij deed en doet dat geweldig goed!) en good old Bram van Bessen speelt naast Maikel van Breukelen in het centrum.

Het begint allemaal onrustig aan onze kant met veel balverlies tot gevolg. Aan alles is te zien dat Wijhe ’92 in rustig vaarwater verkeerd. In de eerste 10 minuten worden we aardig overlopen en net als je denkt dat we onder de druk uitgekomen zijn en ook twee, drie keer kort achtereen voor het Wijhese doel verschijnen, krijgt van Bessen een penalty tegen. Eentje uit de categorie ‘Je kunt hem geven.’ Een cadeautje dus.

Het verandert niks aan het feit en zo komt Wijhe in de 14e minuut op voorsprong. Da’s even slikken en het duurt dan ook tot de 21e minuut voor wij gevaarlijk voor het doel van Wijhe verschijnen maar in de drang om te scoren lopen we elkaar voor de voeten en verdwijnt deze prima mogelijkheid. Wijhe doet dat niet, want uit de counter, die ontstaat na de hectiek voor het Wijhese doel, scoort Wijhe de 2 – 0 en Overwetering zakt weg in lethargie.

Het is die jonge doelman Jamie v.d. Linden die ervoor zorgt dat de achterstand in deze periode niet nog groter wordt, omdat hij met een aantal prima reddingen een grotere achterstand voorkomt.

Na rust hervat het spel met een heftige scrimmage voor het Overwetering-doel doch ditmaal is het geluk aan onze kant, de zes pogingen van Wijhe treffen geen van alle doel. Hoewel Overwetering na rust laat zien in het veld niet onder te doen voor Wijhe, slaagt het toch maar mondjesmaat in het stichten van enig gevaar en veel verder dat vier of vijf halve kansen, een gemiste kopbal voor open doel en een vrije trap van Oskar Kappert komen we niet. De klap van de 2 – 0 dreunt kennelijk nog door in de koppies.

In de 60ste minuut komt Quirein Roelofsma voor Stefan Hekman en probeert Overwetering nog een maal de rug te rechten. Maar ook nu weer komt het niet verder dan een te zacht ingeschoten bal van Nick Oosterwijk. Als dan in de 70e minuut Wijhe op 3-0 komt met een bal van 35 meter over de uitlopende doelman heen houdt het op.

Eén hatelijke opmerking van Wijhes nummer zes doet even de vlam in de pan slaan en het lijkt te ontaarden, maar gelukkig wint ook nu het verstand het van de domheid en met twee gele kaarten lijkt het gesust. Het zorgt wel voor een beetje meer gif aan Overweteringzijde doch verder dan de 3 – 1 door Tom Koers komt het niet.

We zullen ons moeten richten op de nacompetitie, willen we het derdeklasserschap behouden.

Vorig artikelGo Ahead Eagles speelt matig, maar pakt wel overwinning in Volendam