Voorwaarts kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van de 1ste klasse. In de wedstrijd tegen Duno D. liet het zien nog altijd in de theoretische kans te geloven het vege lijf te redden. Het toonde veerkracht door een vroeg opgelopen achterstand van 0-2 na rust om te zetten in een 2-2 tussenstand. Uiteindelijk moest het in de slotfase toch een nederlaag incasseren.

Het eerste half uur was het Duno dat de klok sloeg. De razendsnelle linkerflank zorgde voor het grootste gevaar. Na een kwartier werd de aanvaller van Duno onreglementair in het strafschopgebied gestopt en kon Keeper Patrick ter Mate de toegekende strafschop niet stoppen, 0-1.

Na twintig minuten was het al 0-2. Op 20 meter kreeg Duno een vrije trap. In de muur werd opzichtig de bal met een hand gekeerd. Opnieuw een strafschop, 0-2. Voorwaarts had daarna vaak balbezit. Het kwam ook tot mogelijkheden, de grootste voor Marcus van Geelen uit een voorzet van Diego Paais. De counters van Duno waren echter zeer gevaarlijk en het was dat de eindpass ontbrak of de schade was bij rust groter geweest.

Na rust kreeg Voorwaarts wel direct loon naar werken. Diego krulde de bal vanaf recht op de kruin van Marcus van Geelen. Voorwaarts had de aansluitingstreffer te pakken, 1-2. Voorwaarts speelde met meer overtuiging aan de bal. Duno counterde, maar was besluiteloos. Na 60 minuten kreeg Duno een grote kans, maar Voorwaarts scoorde uit de counter. Marcus jaagde door op een terugspeelbal en met een sliding was hij eerder dan de keeper bij de bal, 2-2. Zijn tweede van de middag. Even later was er bijna de voorsprong. Marcus strandde vanuit een moeilijke hoek op de voeten van de keeper.

Voorwaarts bleef gas geven en vooral de impulsen van achteruit van Koen de Hullu waren niet van gevaar ontbloot. Voorwaarts dacht gezien de ranglijst nog een overwinning te moeten forceren. Dat was uiteindelijk een kolfje naar de hand van de Duno aanvallers. In de 85ste minuut was de eindstand bereikt, 2-3.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was ook het afscheid van drie spelers. Uitblinker in deze wedstrijd Diego Paais gaat naar vierde divisionist SDV Barneveld. Nick Linthorst naar vierde divisionist Juliana ’31 uit Malden en keeper Patrick ter Mate hangt de handschoenen aan de wilgen na een mooie carrière in het prof- en amateurvoetbal. Hij wordt lid van de technische commissie van Voorwaarts. Trainer Jürgen Schefczyk vertrekt naar de vrouwen van FC Utrecht en keeperstrainer Daan Huiskamp naar DVS ’33.

Voor Voorwaarts is, met nog een wedstrijd te gaan, het seizoen over. Na afloop schakelden de spelers en staf snel over naar het feest ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de vereniging. Degraderen is nooit eenvoudig, maar er is voldoende veerkracht in de vereniging en talent in de groep om vertrouwen te hebben in de toekomst.

Vorig artikelHet is niet altijd feest
Volgend artikelGo Ahead Eagles speelt matig, maar pakt wel overwinning in Volendam