Een aantal (on)bekende Deventenaren met rood gele roots delen iedere week hun visie op Go Ahead Eagles en meer met ons. Deze week is het weer de beurt aan Erdal Ascipinar!

Het was weer eens een heerlijk ouderwets avondje Kowet afgelopen zaterdagavond. De zaterdagavondwedstrijden blijven toch wel de betere en mooiere voetbalavonden in de Adelaarshorst. De magie van de lichtmasten die je van heinde en ver weer ziet staan en jou simpelweg uitnodigen om langs te komen. Betoverend mooi gewoon, zo tussen de bomen en huizen door.

Ondertussen is ons Kowet al 7 competitiewedstrijden ongeslagen en met de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport én de oefenpot tegen Dortmund U23 erbij hebben we zelfs 9 wedstrijden achterelkaar niet verloren. Voor een kleine club als Kowet is dat een prestatie van jewelste. Na de heftige en emotionele dagen van onze aanvoerder en daarmee indirect ook ons leed en verdriet hadden we enorm veel zin in deze zogenaamde “6 punten wedstrijd” tegen Excelsior.

In de wedstrijd tegen N.E.C een week ervoor lieten we op knullige wijze twee punten liggen. Met een 1-3 voorsprong tot ongeveer de 80ste minuut mocht je die wedstrijd nooit meer uit handen geven. Maar helaas liepen we teveel naar achteren en het omschakelen ging ook niet meer zo soepeltjes als het uurtje ervoor. En in de allerlaatste seconde kwam dan toch de 3-3 op het scorebord te staan. Weg mooie bonuspunten.

Maar goed, gedane zaken nemen nou éénmaal geen keer dus moest het maar gebeuren tegen de derde club van Rotterdam. En dat gebeurde ook zeer zeker. Kowet speelde een puike wedstrijd, persoonlijk had ik geen één keer de angst dat we deze pot niet winnend zouden afsluiten. Lekker assertief werd het ‘Excelsiorse’ doel constant bestookt door de roodgelen.

Uiteindelijk leidde dat in de eerste helft tweemaal tot een mooie één-tweetje tussen Adekanye en Willumsson. De één gaf de assist aan de ander en daarna precies andersom. Twee halen, één betalen leek het wel. Een mooi koopje zo 5 minuten voor het rustsignaal. En toen in de tweede helft onze werkpaard Lidberg de 3-0 in het netje deponeerde was de buit wel binnen. Ondanks een mooie kopgoal van Excelsior kwam ons Kowet niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd netjes uit en won deze belangrijke pot dikverdiend.

Buiten het feit dat het hele elftal keurig speelde, waren Bobby, Willum en vooral Jamal de beteren. Wat is Jamal Amofa een topverdediger zeg. Is snel, fysiek sterk, erg slim, heeft overzicht en kan ook nog eens goed voetballen, ruim 90% van zijn passes kwamen aan en verloor ook bijna geen duel de laatste wedstrijd! Hij is één van onze pareltjes waarmee we geld kunnen pakken.

Ik zou bijna iedereen van deze selectie de contracten, mits we erin blijven (en daar twijfel ik ABSOLUUT niet aan) openbreken, ietwat verbeteren en verlengen. Gaat ons Kowet veel punten en uiteindelijk ook veel geld opleveren. Echt een pluim naar Paul Bosvelt, Rene Hake en consorten. Eerlijk is eerlijk. Prima werk so far.

Ook was het prachtig nieuws om te vernemen dat Kees Vierhouten, ons grootaandeelhouder, sponsor en superfan de vernieuwbouw van de Adelaarshorst voor zijn rekening gaat nemen. Respect. Éindelijk wat schot in de zaak, de gemeente denkt ook mee en er gaat straks een prachtig (als het al niet is) stadion met hopelijk 13.000 plaatsten komen op het mooist denkbare plek ooit, namelijk dé voetbalstraat van Nederland, de Vetkampstraat. Kan het proces mooi versneld verder om uiteindelijk een stabiele eredivisionist te worden.

Er wachten ons nog twee wedstrijden tegen streekgenoten, volgende week uit in Enschede (met de kanttekening dat we in ‘Eanske’ de laatste 4 officiële wedstrijden NIET hebben verloren!!) tegen FC Twente in vorm en daarna in ons eigen huis tegen het zwalkende Vitesse uit Arnhem. Hopelijk pakken we in deze potjes nog wat punten zodat we met een fijn en bevredigend gevoel een lange winterstop (bijna 2 maanden geen eredivisie!!) kunnen doorstaan.

Heb zelf zooo geen zin in een WK in Qatar waar vele slachtoffers zijn gevallen bij bouwwerkzaamheden en ook zijn er vele arme arbeiders uitgebuit voor een sport wat vroeger van het volk was maar steeds meer van bobo’s is geworden. Waar straks op de tribunes malloten (wel met alle respect hoor, ieder z’n ding, maar ABSOLUUT niet de mijne) als de ‘tietenman’ gaan lopen of supporters met bos wortels op de bakkes en zeeuwse kledij aan ‘de show willen stelen’. Inclusief een mobieltje bij de hand om alles via sociale media te delen met de hele wereld hoe geweldig het wel niet is in Qatar. Daarnaast doet ook Turkije niet mee en ken ik daardoor niet tütüren, tja dan duurt die lange winterstop nóg langer voor mij.

Hopen dat we vanaf zeven januari ons lekker kunnen inHAKEn in het linkerrijtje. Doe mij maar elke week Kowet-NEC, in plaats van Nederland-Brazilië.

Vorig artikelAanvalstrio Voorwaarts excelleert
Volgend artikelDavo verliest topper van Voorst
Erdal Ascipinar is geboren op 5 mei 1971 en een rasechte Deventenaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.