Voorwaarts heeft tegen WSV uit Apeldoorn een ruime thuiszege geboekt, 4-2. De oranje-zwarten kregen het niet cadeau, want voor rust moest een snel opgelopen achterstand weggepoetst worden en na rust werd fysiek veel gevergd van de technisch bovenliggende partij.

Na zeven minuten lag de bal al in het netje achter goalie Patrick ter Mate. Nino Wattimena ging bij een hoge bal niet geheel vrijuit, maar de bestraffing, een penalty, stond niet in verhouding tot de aard van het vergrijp. De strafschop werd verzilverd en het op papier hoger aangeslagen WSV stond op een voorsprong, 0-1.

Voorwaarts zocht daarna de aanval en met name Cengizhan Genc liet zich gelden aan de linkerkant. De behendige aanvaller was het eerste kwartier een plaag voor de defensie van WSV. WSV vergat daarbij de telkens naar rechts uitgeweken Marcus van Geelen. Binnen vijf minuten werd de stand omgedraaid door zijn voorbereidende acties aan de rechterkant. Eerst soleerde hij binnen de 16 meter tot aan de achterlijn en legde de bal terug op Cengizhan. De balvaardige aanvaller draaide behendig weg en schoof de bal binnen met zijn linker, 1-1.

Even later een identieke situatie: man of the match Marcus ontsnapte opnieuw aan de rechterkant en uit diens voorzet was het opnieuw Cengizhan, die onder de verdediger door in de korte hoek scoorde. Daarna had Voorwaarts gedurende de eerste helft het beste van het spel met goede mogelijkheden voor Marcus en Bruce Schotman.

In de 38ste minuut een eerste uitgespeelde kans voor WSV. Aan de rechterkant in het strafschopgebied schoot de geheel vrijstaande aanvaller ongecontroleerd naast en over. Dan deed Voorwaarts dat even later veel effectiever. Opnieuw was het Marcus die aan de basis stond. Bruce stuurde met een simpele beweging twee verdedigers het bos in en knalde met z’n linker vanaf 20 meter in de uiterste rechterhoek, 3-1. Ook dit derde doelpunt was er een om in te lijsten. Ruststand 3-1.

Na rust startte WSV met een flink offensief en al snel kwam de aansluitingstreffer. Eerst verwerkte keeper Patrick ter Mate nog een verraderlijk schot tot corner. Even daarna zag hij een kopbal naast gaan, maar moest toch uiteindelijk z’n meerdere erkennen, 3-2.

De wedstrijd leek weer geheel open, maar Voorwaarts bleef voetballend zeker overeind. Bij een onschuldige overtreding op Bruce buiten het strafschopgebied had Voorwaarts nu eens het geluk aan zijn zijde. De vrije trap van Nick Linthorst werd afgeslagen. Cengizhan produceerde van buiten het strafschopgebied een voetzoeker en Bruce promoveerde dit buitenkansje met een subtiele hakbeweging, 4-2.

Er was nog een half uur te gaan, maar naarmate de aansluitingstreffer uitbleef, verdween ook de overtuiging uit het aanvalsspel van WSV. Het waren vandaag de aanvallers die zich profileerden, maar de stuwende krachten vanuit het middenveld met onder andere de niet-aflatende ijver van Kaan Aygun en Lars Teunissen waren debet aan deze verdiende overwinning.

Voorwaarts kan volgende week naar de koploper MASV. De Arnhemmers deden zonder te spelen goede zaken door puntverlies bij de achtervolgers. Voorwaarts sloot aan bij de brede groep van achtervolgers en mag vooralsnog nog hopen op een toetje aan het einde van het seizoen.