Davo heeft de uitwedstrijd tegen Voorst met 5-2 verloren. Zelden heeft Davo tegen een ploeg gespeeld die zo opgefokt was. Evenzo het publiek, rijkelijk met kannen bier langs het veld, raakte gedurende de wedstrijd steeds opgefokter. Davo liet zich niet gaan in deze niet zo prettige ambiance, maar verloor uiteindelijk wel enigszins geflatteerd.

De eerste helft was buitengewoon aantrekkelijk. Kansen waren er over en weer. Na 20 seconden al een kans voor Ronald Boudewijnse. Wel raak was het na 4 minuten. Sidney Pinkster scoorde uit een voorzet van zijn broer Mitchell. Een minuut later stond de 1-1 al op het scorebord en in diezelfde minuut een domper voor Davo; Quint Mulder viel uit met een hamstringblessure.

Het bleef maar doorgaan met de kansen. Voorst zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, Mitchell Pinkster had een beste kans en Voorst schoot uit een vrije trap tegen de lat. In de 25e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong: 2-1. Daarna weer kansen voor Davo.

Eerst een beste kopkans voor Jason Marijn en Mitchell Pinkster kwam voor de doelman, maar zijn schot miste kracht. Vervolgens weer Voorst met een schot buitenkant paal en namens Davo had Gerrit Amelink een beste kopkans uit een corner. Daarna moest Davo doelman Moreno Jochaniak nog een goede redding verrichten.

De 2e helft was minder opwindend. Davo kwam in de 60e minuut door Sidney Pinkster op 2-2. Maar Voorst kwam te snel weer op voorsprong. Slechts 3 minuten later werd het 3-2. Verderop in de 2e helft had Davo meer balbezit en probeerde de gelijkmaker te forceren.

In de 87e minuut een opmerkelijk feit. De nummer 3 van Voorst zag zijn 2e gele kaart, maar hoefde niet te vertrekken. Davo snapte er niets van en in alle consternatie wist Voorst de 4-2 te scoren. Voor de statistieken werd het het in de laatste minuut nog 5-2. Davo zakt door het verlies naar de 3e plaats. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Batavia’90.