Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Marco Timmer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal Ascipinar.

Nog een week of 6 dan mogen wij weer voor het echie voetballen op het hoogste niveau in Nederland. Éindelijk ook met volle tribunes, kan maar niet wachten om iedereen weer te zien op de tribunes in de Adelaarshorst. Ondanks dat er een EK wordt gespeeld met interessante voetbalpotjes (met name de twee potten op de maandagavond en het verlies van Duitsland tegen de Engelsen), kan het mij niet zoveel bekoren als ons eigen club. By the way er werd weinig getoeterd voor het Turkse elftal en de rotonde hebben we inmiddels ook wel verlaten met het Nederlands elftal.

Begrijp me niet verkeerd hoor, hier lopen de duurste en beste spelers ter wereld rond en qua voetbal zitten ze mijlenver voor op ons Kowet, maar desondanks boeit het me niet zo. Ik vind het vele malen interessanter om op ‘klein Milanello’ de nieuwe selectie te volgen hetzij de trainingen hetzij de oefenpotjes. Zelfs wedstrijden van de Kowet-jeugd vind ik heerlijk om live te kijken, om een uur of 11 in Twello op het sportpark zijn en dan een uur of 17 weer terug naar huis, heerlijk gewoon. Binnenkort lekker ouderwets deze uitstapjes weer doen. Langzamerhand tellen we af naar ons ‘oude normaal’.

Ben ook vooral benieuwd welke spelers van ‘eredivisiekwaliteit’ er nog bij gaan komen. Wie onze nieuwe keeper wordt? Hoe gaan we ons handhaven op het hoogste niveau? Hoe zal de 12e man op de tribune de selectie straks beïnvloeden? Laat de corona ons heel het seizoen met rust? Gaan we de IJsselderby weer eens winnen? Gaat Kees van Wonderen op de zelfde voet verder qua tactiek? Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op hebben.

Verder ben ik ook erg benieuwd naar ons nieuwe thuistenue, hoop stiekem op een retro-achtig klassiek rood shirt met een gele baan wat geïnspireerd is op het 100 jaar Vetkampstraat shirt. Verder is het ook mooi om te zien dat er rust heerst in de Adelaarshorst, in zo’n omgeving is het dan ook wat makkelijker werken. Als ik kijk wat voor slangennest het bij NAC Breda of ADO Den Haag is, dan ben ik ontzettend blij dat wij verstandige mensen in de directie van Kowet hebben zitten. Of de situatie bij FC Den Bosch inzake Jordania jr, alleen maar onrust en ellende, daarom moeten we koesteren wie wij in Deventer hebben aan de leiding.

Als iedereen volgend jaar zijn of haar taken goed vervult kan het zomaar weer een mooi jaar worden. Alex en Paul moeten zorgen voor goede spelers, Jan Willem moet ervoor zorgen dat er meer sponsoren komen, Wouter moet de PR hoog in het vaandel houden, Kees moet zijn selectie in ‘shape’ brengen en houden, de spelers moeten het gras opvreten en alles geven voor de club, de supporters moeten aan Nederland laten zien waarom het bij ons in Deventer elke thuiswedstrijd een heksenketel is enz enz.

Het doel is NIET DEGRADEREN ‘no matter what’ en dan hopelijk het stadion volgend jaar uitbreiden (met hulp ook van de gemeente), de begroting opschroeven, nog meer seizoenkaarten verkopen en de sponsoren nog meer en betere faciliteiten kunnen bieden. Dan is er hoogstwaarschijnlijk een basis om heel lang in de eredivisie te blijven, zie Heracles, zie PEC Zwolle. Deze kans moeten we met beide handen aanpakken, want wat is er mooier dan heerlijke Oostelijke derby’s te spelen, de topclubs angst inboezemen in de Horst en elke keer weer je club en stad op TV te zien. Kikken toch dit. Potverdrie wat heb ik er weer zin in. Was het maar gauw augustus. Tot snel allemaal.

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 25
Volgend artikelVorderingen GA Eagles selectie
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 50 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.