Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Jan-Willem van Dop wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Vandaag dus de beurt aan Erdal Ascipinar die zijn laatste column schrijft voor de zomerstop…

Het voetbalseizoen van 2021/2022 zit er eindelijk op. De laatste 5 potjes werden helaas allemaal verloren. Alleen tegen Vitesse en Feyenoord had ik nog de hoop dat er tijdens de wedstrijd punten behaald konden worden, de andere drie potjes waren we gewoonweg kansloos. Op een gegeven ogenblik voelde je dat alle energie op was, bij alles en iedereen die een roodgeel hart heeft. Zelfs op de tribune voelde je op het einde een enorme gelatenheid.

Maar nogmaals, wat ik ook al eerder aangaf in mijn vorige column, mogen wij als Kowet supporter absoluut niet klagen over het afgelopen seizoen. Niet gedegradeerd, heerlijke potjes aan den lijve mee gemaakt, de aartsrivaal de afgrond in getrapt en last but not least een andere concurrent uit het oosten (met dat verschrikkelijke kunstgrasveld) zien degraderen. Een best goede nettowinst in de ‘eredivisie-bedrijfskunde’. Drie clubs met een grotere begroting dan de onze eruit en drie clubs met een minder of een even groot budget er weer in. Kans om volgend jaar weer te overleven is weer wat gegroeid zo.

Nu is het de kunst én is er de kans om de wat betere spelers van onze ‘goede’ gedegradeerde buren in te lijven. Zij zijn dan straks blij met wat meer lucht in hun financiële huishouding door de betere spelers te laten gaan i.v.m. sterk teruglopende inkomsten en wij weer blij met een betere selectie. B.v. een Yuka Nakayama en een Kenneth Paal zijn transfervrij bij PEC. Janis Blaswich als keeper weghalen bij Heracles zou ook niet misstaan, is ook transfervrij. En her en der heb je in de eerste divisie wat pareltjes rondlopen zoals een Patrick Pflücke van Roda JC, Giovanni van Ajax (uitgeleend aan Telstar dit seizoen), een Azarkan of een Niemeijer van Excelsior, enz enz.. Één voor één spelers met aflopende contracten. Mooie uitdaging voor Paultje Bosvelt en Co, om op zoek te gaan naar goede en evenwichtige spelers voor onze nieuwe trainer René Hake en zijn assistenten.

Een paar weken geleden werd onze trainer bekend gemaakt. De meningen over de nieuwe trainer zijn verdeeld, de ene helft vindt hem niet passen bij ons Kowet en de andere helft vindt hem een goede trainer. Bij de aanstelling van Kees van Wonderen twee jaar geleden werden er ook menige wenkbrauwen gefronst, maar zie wat er uiteindelijk is gepresteerd! Mijn inziens moeten we René Hake een eerlijke kans geven om te bouwen aan een nieuw proces. Ik wens René alle succes van de wereld hierbij toe. Afgelopen maandag ging mijn hart wat sneller kloppen toen ik ergens op internet las dat Weghorst en Berghuis werden aangetrokken. Ik dacht; “Huh, het zal toch niet waar zijn hè?” Natuurlijk waren het niet Wout en Steven, maar Eric en Frank. Ook van harte welkom bij ons mooie Kowet hoor. Langzamerhand krijgt de eerste selectie een gezicht, zowel bij de staf als spelersgroep.

Ben ook benieuwd of er meer geld geïnvesteerd gaat worden. Tot ruim een week geleden was het Alex Kroes die gewoon als een soort van Dagobert Duck aan het roer stond. Geen poeha, ‘bietje zuunig’, was slim aan het ‘managen’ geslagen in Deventer, z’n netwerken optimaal aan het gebruiken om zodoende Kowet uiteindelijk structureel de veertiende club van Nederland te gaan maken. Realistisch verhaal was het gewoon en tot zover ging het ook goed, sterker nog, het ging zeer goed. Iets sneller dan verwacht kwamen de eerste resultaten. Zowel met de verkoopopbrengsten van spelers als de promotie van het eerste elftal. Maar toen kwam het totaal onverwachte nieuws; “Alex Kroes, de grootaandeelhouder stapt op bij Go Ahead Eagles en heeft al z’n aandelen (60%) verkocht aan Kees Vierhouten.” Onze huidige sponsor (eigenaar van Jumper o.a.) maar ook fanatiek supporter van Kowet. Zeg maar een beetje een ‘Van Seumeren’ type van F.C. Utrecht. Kees is de nieuwe baas in Deventer en bezit 90% van de aandelen. Enerzijds mooi dat er niet aan één of andere rijke Arabier, Chinees, Turk of een Rus is verkocht anderzijds wel erg kwetsbaar als uiteindelijk 90% van de aandelen in handen is van één persoon.

Gelukkig is Kees oprecht een goede supporter én sponsor, dus neem ik aan dat hij verder gaat met de plannen wat Alex al voor ogen had. Hopelijk dan wel in een ietwat hogere versnelling, zodat wij in Deventer nog heel lang kunnen genieten in een nog groter en nog mooier Adelaarshorst met 13.500 supporters, spelend in de eredivisie natuurlijk. Enige wat Kees misschien mist t.o.v. Alex in mijn ogen, is de ervaring en netwerk in de voetballerij. Maar 100% dat De Vroome, Bosvelt en van Dop, Kees Vierhouten hierbij zullen helpen. Mijn gevoel zegt dat er een hele mooie toekomst in het verschiet ligt. Geen feiten, maar gevoel hé!

Voordat ik iedereen een fijne vakantie ga wensen en tot volgend jaar ga zeggen, wil ik nog even kwijt dat ik enorm genoten heb van de docu “Beeldjes kijken”. Heerlijke flashbacks, een prachtig seizoen 2012/2013 heel mooi in beeld gebracht. Mede ook na de wedstrijd thuis in de finale tegen Volendam werd de actie ‘Middenstip’ gestart waardoor wij tot op de dag van vandaag op een heerlijk en eerlijk grasmat spelen. Een echte ‘Beeldjes kijken’ dus. Wat mooi dat wij allemaal van deze mooie cultclub deel uit mogen maken.

Kan al niet meer wachten op het volgende seizoen. Fijne vakantie en tot snel allen. Op klein Milanello en de Adelaarshorst.

Vorig artikelAbdullah Kilic – Speler van de Week – week 21 – powered by 11teamsports.nl
Volgend artikelSV Twello kampioen door winst op FC RDC uit Deventer.
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 50 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.