Zondag 22 mei won Turkse Kracht met 5-3 van SV Vaassen. In de strijd om degradatie was het een belangrijke overwinning voor de Deventer-ploeg. Met een hattrick had Abdullah Kilic een belangrijk aandeel in de overwinning. Hij is deze week de Speler van de Week.

SV Vaassen staat laatste in de competitie en Turkse Kracht twee plekken daarboven: “Zo aan het einde van het seizoen met de strijd om degradatie beseften wij ons wel heel goed dat dit een hele belangrijke wedstrijd was. Je moet gewoon alles winnen,” aldus de man van drie doelpunten.

Abdullah speelt pas sinds zeven wedstrijden weer mee met het eerste van Turkse Kracht: “Ik speelde op een lager niveau in een vriendenteam, maar omdat Turkse Kracht aan het strijden is tegen degradatie hebben de coaches mij gevraagd om weer bij het eerste te komen spelen.”

Stijgende lijn
De laatste weken merkt Abdullah dat er een stijgende lijn in het spel zit van de ploeg: “Toen ik erbij kwam had Turkse Kracht maar negen punten en nu zitten we op vierentwintig. Je merkt ook echt dat wij beter zijn gaan voetballen. Het feit dat de trainers en de spelers er heel veel tijd in steken is ook een extra motivatie, je wil echt door het vuur gaan voor hun.”

Abdullah heeft er vertrouwen in dat Turkse Kracht in de derde klasse blijft: “Als je kijkt naar het spel dat wij spelen en de resultaten van de afgelopen weken, dan hebben wij genoeg zelfvertrouwen om te blijven winnen en niet te degraderen.”

Goed voor zelfvertrouwen
De afgelopen weken moest Abdullah weer wennen aan het spelen in het eerste en is daarom extra blij met zijn hattrick: “Het was vooral goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik zat er de laatste wedstrijden wel mee dat ik niet scoorde, ik kreeg namelijk wel kansen.” Abdullah merkt dat hij steeds beter gaat voetballen: “Ik ben niet echt fit, dus het is wel wennen weer om in het eerste te spelen. Vergeleken met de andere wedstrijden speelde ik gisteren voor het eerst weer een voldoende, maar het kan nog veel beter.”

Volgend seizoen
Of Abdullah volgend seizoen ook weer te zien is bij het eerste van Turkse Kracht, weet hij nog niet: “De laatste twee / drie seizoenen speelde ik in een vriendenteam op een lager niveau. Ik merk nu wel, dat ik spelen in het eerste heb gemist, het is wat serieuzer. De laatste tijd zit ik er stiekem wel over na te denken om volgend seizoen weer hoger te gaan voetballen, maar of dat bij Turkse Kracht is weet ik nog niet.”

Foto: Huseyin Torunlar
Vorig artikelEffectief Sportclub Deventer in Winterswijk
Volgend artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 21
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.