Door FC RDC uit Deventer met 3-0 te verslaan is SV Twello kampioen geworden van de 4de klasse E van het zaterdagvoetbal in district Oost. De benodigde 3 punten waren binnen en daarmee het kampioenschap.

Maar de wedstrijd was niet spectaculair. We hebben veel betere wedstrijden dit seizoen gezien. Laten we het toeschrijven aan de spanning. Je kon van te voren wel nagaan hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen. Snel een paar doelpunten maken en de buit was binnen en als dat niet lukte zou RDC in de wedstrijd groeien.

Nadat de thuisploeg al een aantal kansen niet had benut scoorde Job Bruntink op een prachtige pass van Stefan Hulsebos 1-0. Niet veel later had Job Bruntink de 2-0 moeten scoren. In plaats van te koppen probeerde hij met de voet te scoren en dat was te moeilijk. Daarna kans na kans, mogelijkheid na mogelijkheid maar ze werden niet benut. Ruim een half uur dicteerde de thuisploeg. Maar het spel was rommelig. Vaak te gejaagd en een aantal spelers waren uit op eigen succes in plaats van samen te spelen.

Nee dan kun je verwachten dat de spelers van FC RDC hun kans roken. In de 41ste minuut een kans voor Kay van den Beld vanuit het niets. Keeper Steven Koopmans toonde zijn klasse en in de rebound moest hij weer handelend treden bij een vlammend schot van Rick van den Brink. Ruststand 1-0 en dat had meer moeten zijn maar had ook zo anders kunnen zijn.

Na de rust viel er nog minder te noteren. Het eerste kwartier gebeurde hoegenaamd niets. Het was een herhaling van de eerste helft. Compliment aan de spelers van FC RDC. Zij probeerden er een wedstrijd van te maken. In de 62ste minuut een sublieme actie van Max Smaal. Op maat gaf hij de bal aan Rusambo Rajabu en heel rustig maakte hij eindelijk 2-0.

Nog even kwam FC RDC terug. Van heel dichtbij schoot Koen Wagenvoort heel ver naast. FC RDC probeerde te voetballen maar zij kwamen steeds iets te kort. In de 90ste minuut werd Tim Evers de diepte ingestuurd en dat betekende 3-0.

Kort daarna floot de jonge en goed leidende scheidsrechter B. Polman uit de Hoge Enk af. Drie punten en kampioen. Een pracht resultaat voor de ploeg van trainer Harold Dengerink en zijn staf. Volgende week nog de wedstrijd tegen Harfsen om des keizers baard.