Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Marco Timmer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal Ascipinar.

Beste mensen, hebben jullie ook de prachtig mooie maar bovenal ontroerende docu gezien over de Deventer jongens van Matz Carwash?? Heb genoten vanaf minuut 1 tot en met de laatste seconde van de hele serie, 5 afleveringen lang. Een echte verademing tussendoor was deze serie door al die corona perikelen/beperkingen en na de zoveelste Netflix serie. Vaak vragen allerlei mensen mij waarom ik zo trots op Deventer ben, nou het antwoord heeft u allemaal gezien in deze oprechte rauwe en goudeerlijke docu. Een geweldig stel mensen met verschillende achtergronden, en een werkgever waar je U tegen zegt.

Wat een mooi en goed mens ben jij Martin, een man met ballen en die van doorpakken houdt. Ontzettend knap van je om te geloven in mensen met een ‘achterstand’ of een ‘beperking’ . Met name het feit dat jij hen kansen aanreikt en hen ook nog eens stimuleert en motiveert. Zoals je ziet krijg je het dan ook weer terug, de klanten gaan met een glimlach er heen en gaan met een nog grotere glimlach weer terug naar huis. Martin kwam naar voren als een onvervalste en een echte mens/mens manager. Een voorbeeld voor velen. Ook mogen de vele overheidsinstanties zich achter de oren krabben met al hunnie bureaucratie en regeltjes van lik-me-vestje, want uiteindelijk weten zij het soms zelf niet eens meer, laat staan dat de burgers het dan weten. Top dat dit ook naar buiten is gebracht.

Verder laat deze documentaire zien (wat ik eigenlijk allang wist), dat het absoluut niet uitmaakt wat je bent, waar je in gelooft, waar je vandaan komt, wat je sekse is enz enz. Alles draait namelijk om respect, begrip en verdraagzaamheid. Als je voor jezelf in de spiegel kijkt en deze drie woorden tot jezelf opneemt, dan zal het leven voor ons allemaal nóg mooier worden in Deventer. Word je nog hart nog rijker van. We moeten proberen nog minder in hokjes te denken, nog minder egoïstisch te zijn en proberen elkaar meer te begrijpen en te helpen.

In deze serie zag je dat vele medewerkers met hunnie ‘volle rugzakken’ op hun schouders en rug zich kwetsbaar hebben opgesteld en verder geen blad voor de mond namen. Daarom hebben zij me erg geraakt. Elk verhaal had z’n eigen ziel en was soms hartverscheurend om te horen. Na zoveel leed dan toch nog zo vrolijk mogelijk je werk blijven doen en proberen positief door het leven te gaan. Ik kan niet anders zeggen dan mijn aller allerdiepste respect voor jullie allen! Blijf altijd in jullie zelf geloven en blijf AUB altijd jezelf want jullie zijn één voor één prachtmensen met het hart op de juiste plaats.

Ook was het mooi om Kowet zo te promoten in deze docu, vooral toen Martin voor Denai een voetbalshirt wou kopen. Denai kon kiezen uit elke topclub van de wereld maar zei doodleuk: ‘Doe maar van Go Ahead Eagles’!! Ook Patrick liet ff zien hoe belangrijk Kowet is in zijn leven, na je familie de allerbelangrijkste bijzaak van het leven.♥️Matz Carwash uit het mooie Deventer heeft met hun leiding en alle medewerkers heel Nederland laten zien hoe het eigenlijk moet. Dank! Dank! Dank! De Gouden-Televizier ring kan niet meer om deze programma heen! Ook een compliment voor Human die deze docu zo rauw mogelijk in beeld heeft gebracht.

Helaas heeft die verdomde Corona ook bij de selectie van Kowet slachtoffers gemaakt waardoor we met pijn en moeite een ‘respectabele’ wedstrijdselectie op been konden brengen. Persoonlijk dacht ik dat het ons sowieso punten zou kosten, maar wat hebben ze mij verrast zeg, 6 punten uit 2 wedstrijden, waaronder tegen het altijd lastige jong PSV uit en tegen het in een zeer goede vorm verkerende Top Oss. Was het spel goed? Nee, maar maakt het wat uit met zoveel afwezigen, sterker nog, maakt het überhaupt wel uit zolang je de wedstrijden wint en punten pakt? Het is een beetje roeien met de riemen die we hebben op dit moment, maar het is een feit dat we nog steeds in de bekercompetitie zitten en aansluiting hebben met de subtop van de eerste divisie. Dat heeft Kees van Wonderen inclusief de rest van de TS dan wel netjes gedaan ‘so far’.

Wat me nog wel een beetje zorgen baart, is dat Sam Hendriks hopeloos uit vorm is en dan vooral wat het scoren aangaat. Op zich krijgt Sam wel redelijk veel ballen vanaf de flanken, maar of hij glijdt uit, dan handelt hij weer ietsjes te langzaam of mist gewoon dat stukje power of gogme wat een Mühren of een Seuntjes juist wel hebben. In ongeveer 150 minuten speeltijd over 10 wedstrijden heeft Mulenga 4 goals gemaakt waar Sam in ongeveer 1050 minuten over 16 wedstrijden er maar 2 heeft gemaakt. Wel erg karig voor een centrumspits hoor, hoop dus van ganser harte dat hij z’n vormdip gauw overwint en het vizier op scherp krijgt, gunfactor heeft hij wel van ons allemaal, want hij werkt wel altijd kei en keihard.

Verder rouw ik ook niet om het vertrek van Corboz: begin van deze competitie vond ik hem niet sterk spelen en als hij dan een kans krijgt om in de derde Bundesliga te gaan voetballen dan snap ik dat helemaal en gun ik hem het allerbeste. Vorig jaar vond ik hem één van de beteren. Ook ben ik blij dat van Kippersluis hoogstwaarschijnlijk naar Cyprus gaat; kost alleen maar geld en heeft bij ons, met alle respect, nog niks gebracht. Voor aanvang van het seizoen had hij het over 10 goals en 10 assists. Beter kan je niet zo hoog van de toren blazen, want je wordt erop afgerekend vroeg of laat. Succes dan maar op Cyprus, Kevin. Doordat deze twee spelers wegvallen, is er genoeg geld voor een goede vervanger, en het liefst ook nog een keeper erbij, voor het geval dat.

Vrijdag wacht het Maastrichtse MVV: als je deze pot in Adelaarshorst ook winnend afsluit, kan het zomaar eens een ‘onverwacht’ mooi seizoentje worden. Wens verder alle Corona zieken van Kowet een spoedig herstel en veel sterkte toe!

Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar
Vorig artikelKeepersnieuws bij Go Ahead Eagles
Volgend artikelGlenn Minnes nog een jaar Kon. UD: “Ik wil blijven ontwikkelen en dat kan ik hier”.
Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 49 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.