Afgelopen seizoen nam startte pas echt de trainerscarrière van Glenn Minnes door voor het eerst aan het roer te staan bij een eerste elftal. De 30-jarige oefenmeester nam het stokje over van Ralph Mens bij Kon. UD en hebben ondertussen het vertrouwen in elkaar bevestigd met een overeenkomst van nog een seizoen.

Als voetballer startte de Deventenaar bij Helios om vervolgens aan te sluiten bij Schalkhaar waar hij al zijn 17e debuteerde in het eerste. Hij keerde terug bij Helios met twee promoties, maar ook vier zware kruisbandblessures. Daardoor is de jonge oefenmeester al ervaren als trainer, omdat hij ruim 12 jaar jeugdtrainer was voordat hij afgelopen zomer tekenende als hoofdtrainer bij Kon. UD.

Glenn als Helios speler…

Ondanks dat het seizoen nauwelijks onderweg is, heeft de club een goede indruk van de coach. Ook de oefenmeester zelf kijkt met veel tevredenheid terug: “Dit is pas mijn eerste jaar hier, dus ben ik hier uiteraard zeer content mee.” De Deventer trainer kijkt even terug naar de moeizame start van het huidige seizoen: “Inderdaad wisselvallige resultaten, maar ik ben toch tevreden over het feit dat we elke week stappen hebben gemaakt en steeds meer naar elkaar toe groeien.”

Dat is wel een specialiteit van de coach: “Ik wil inderdaad veel plezier maken in de groep en geconcentreerd trainen/spelen. Dat lukt mede omdat ik iedereen op dezelfde manier probeer te behandelen en altijd eerlijk ben over wat ik zie of vind tijdens de trainingen en wedstrijden.” Stiekem hoogte Glenn op een uitschieter van zijn jonge selectie dit seizoen: “We hopen ergens om een periode mee te spelen maar het belangrijkste is dat het team ervaring opdoet. Het is een jonge, gretige groep die graag wil. De tijd zal het leren.”

Het is een vreemd seizoen waarin Glenn toch indruk heeft achtergelaten bij de clubleiding: “We hebben de afgelopen maanden in groepjes getraind en men was zeer tevreden over mijn inzet en de algehele samenwerking”. Maar ook de eigen ontwikkelingen houdt Glenn in ogenschouw: “Ik zelf ben ook erg content over onze samenwerking en het vertrouwen wat de club ik mij uitspreekt. Dit is pas mijn eerste jaar! Daarnaast wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en die kans krijg ik hier.”