Wekelijks delen bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar, Jan Willem van Dop wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Deze week is het weer de beurt aan Erdal Ascipinar.

Heb me laatst weer eens over laten halen om een ‘awayday’ van ons Kowet mee te maken. Mooi weer, veel drank en eten, je beste kameraden om je heen; alle ingrediënten voor een mooi uitje dus. De reis was naar het zuidelijk gelegen Sittard in Limburg. Ondanks de dik verdiende nederlaag heb ik genoten van de reis ‘an sich’, maar ook van de hele dag samen zijn met mijn maten. De avond ervoor had ik zo’n 40 Turkse broodjes (Börek) met gehakt en feta klaargemaakt voor onderweg. De één regelde het drinken, de ander weer de muziek en weer een ander regelde het taxibusje. Zo had iedereen wel een taak voor het uitje in Limburg. Het leek wel een ouderwets schoolreisje. De hele reis heb genoten van de ‘twerk’ kwaliteiten van ‘Kalaider’, de ongelofelijke eetlust en power van ‘Mus’, de DJ prestaties van de ‘Moker’ , de race kwaliteiten van ‘JP’, het plat Demtâh’s geouwehoer en gelul van ‘Rooie’, en de bijdehante opmerkingen van onze ‘Satéetje’. Allemaal tussen de 35 en 50 jaar jong maar die dag waren we net een stel pubers van net nog geen 18🤣.

Aangekomen in Sittard zagen we een troosteloos lichtblauw kantorencomplex wat verder moest gaan als stadion. Alleen door de vier lichtmasten kon je er dus toch een stadion van maken. Wat een contrast met ons eigen Adelaarshorst. Wat koester ik ons stadion zeg als ik al die andere ‘gedrochten’ zie; boh! Over twee jaar hopelijk nog mooier en met een capaciteit van 13.500. Over de wedstrijd zal ik maar kort wezen, het was bar slecht en erg saai. Je zag al wel een beetje aan de koppies van sommige rood-gelen dat het einde van het seizoen langzamerhand nadert. Volgens mij werd er een keer of drie een poging gedaan om tot een resultaat te komen, maar tot een echte kans leidde het niet eens, laat staan een doelpunt.

Maar laten we eens heel eerlijk zijn en ons een spiegel voorhouden. Hoe zeer we ook graag zouden zien dat we op plek 8 gaan eindigen om play offs voor Europees voetbal veilig te stellen, is ons seizoen toch meer dan geslaagd beste mede supporters. We beleven al twee heerlijke voetbalseizoenen met ons Kowet. Kom op mensen, ons Kowet heeft toch een wereldprestatie geleverd door dit jaar niet te degraderen. Laten we dus alsjeblieft niet naast onze schoenen lopen en verwend lopen doen. Tuurlijk moet je elke kans grijpen waarmee je een prijs kan pakken, maar het seizoen is allang dik gewonnen hoor! Ben enorm trots op deze selectie, staf, leiding en supporters. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat er volgend jaar weer een goede trainer inclusief staf en een mooie selectie staat. Laten we geduldig zijn, ok ik geef toe, geduld is niet de beste eigenschap van een Deventenaar, en rustig afwachten. Maar laten we bovenal dit jaar sowieso goed afsluiten door in de laatste twee thuiswedstrijden alles te geven en de boys hartelijk te bedanken voor het hele seizoen en knappe prestatie door niet te degraderen.

Doch wat veel belangrijker is in het leven, is dat Go Ahead Eagles veel meer is dan alleen maar voetbal. Ik zag laatst op onze Go Ahead Eagles sociale media, twee keer een Lars voorbijkomen. De ene was Lars Bos beter bekend als zanger Snelle en Lars Lammers. Beide ‘Larsen’ raakten mij en lieten mij voor de zoveelste keer zien dat Kowet veel meer is dan voetbal. Lars Bos gaat voor één keer hoofdsponsor van Kowet worden en steunt hiermee de stichting ‘Pleun’s Regenboogijsje’ en ‘Beat Batten’. Pleun Janssen heeft sinds haar vijfde jaar een stofwisselingsziekte, de ziekte van Batten, een soort kinder-dementie. Zo worden er onder meer ijsjes verkocht en aandacht gevraagd zodat men meer en beter onderzoek kan doen om deze ziekte te bestrijden. Hulde voor een ieder die hieraan meewerkt. De andere Lars heeft vorig jaar zijn broer verloren aan een leverziekte. Samen waren zij fanatiek Kowet supporter en tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem 2 werd Jesper (RIP) vereeuwigd in de Memorial Garden bij het stadion. Ik hoorde Lars zeggen: “Het stadion is over het algemeen uitverkocht, vanavond ook weer, maar voor mij voelt het niet meer als een uitverkocht stadion sinds ‘hij’ er niet meer is, hij laat een te groot gat achter.”😪😪😪

Echte broederliefde en oprecht verdriet, het raakte mij wat Lars zei over z’n broertje daar ik hetzelfde heb meegemaakt en tot op de dag vandaag hem ook erg mis zowel thuis als in het stadion. Daarom is ons Deventers mooiste sieraad, Go Ahead Eagles veel meer dan alleen maar voetbal. Beide ‘Larsen’ bedankt dat jullie het ons weer voor de zoveelste keer duidelijk hebben gemaakt. ❤️💛❤️🙏🏻

Vorig artikelBram de Haas – Speler van de Week – week 17 – Powered by 11Teamsports
Volgend artikelABS verslaat ook lastige horde Activia
Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar is geboren op 5 mei 1971 en een rasechte Deventenaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.