Wekelijks delen bekenden met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Eric Whittie, Robert Heukels, Erdal Ascipinar en Edwin Lugt wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Deze week is het weer de beurt aan Erdal Ascipinar!

Het reguliere voetbalseizoen 2023/2024 Eredivisie zit er bijna op. Met een prachtige negende plaats eindigt ons Kowet erg subliem en voldaan in de eindrangschikking. Maar het is nog lang niet afgelopen, daar aanstaande donderdag Kowet een belangrijke uitwedstrijd wacht, om uiteindelijk (als je wint, dan wacht nog een ‘Final’ uitwedstrijd, vette knipoog naar de Final ticket, op ons) Europees voetbal veilig te stellen. Dit tegen ‘het dit seizoen nóg beter presterende’ NEC in Nijmegen (Erg veel respect voor hunnie energieke voetbal deze voetbaljaargang).

Dat we aan elkaar gewaagd zijn daar twijfelt niemand meer aan, want als je kijkt naar de statistieken van ‘pak m beet’ de laatste 20 wedstrijden tussen deze twee, dan is de balans zowat gelijk. Kowet won 6 maal, NEC 5 maal en 9 maal werd er gelijk gespeeld. Altijd wel heerlijke potjes tussen deze twee plaatsgevonden. Bijvoorbeeld met 3-0 voor staan als Kowet zijnde, dan NEC alsnog langszij laten komen naar een 3-3 maar uiteindelijk in de laatste minuut ‘heel vies’ de 4-3 toch nog maken (2013).

En wat te denken van de 4-4 of 3-3 wedstrijden met constant een voorsprong van 2 doelpunten van Kowet maar toch steeds dat vervelende terugkomen van NEC (2019 beide potjes). Maar eerlijk is eerlijk, ook al is het een wedstrijd ‘an sich’, donderdag is NEC toch wel de favoriet in deze. Als wij ons sterkste team kunnen opstellen maken wij natuurlijk ook een goede kans. Alleen hebben wij te maken met blessures van Willumson en in mindere mate Oliver Edvardsen. Afwachten dus.

Dit is wel dé unieke kans om het seizoen nog meer glans te geven en geschiedenis te schrijven, niks geen ‘gelanterfanter’, maar mouwen opstropen en er op knallen en dit beseffen de spelers ook wel; 100%. Donderdag zullen wij het allemaal gaan beleven. Dat het spannend gaat worden is wel een understatement in deze.

Mede Eagles supporters; wat hebben wij toch een prachtig voetbaljaar achter de rug, met heerlijke thuiswedstrijden tegen een Heerenveen, Volendam, Heracles of Fortuna. Zelfs tegen Ajax, PSV of Feyenoord waren het heerlijke potjes voetbal in ons mooie Horst, ondanks de nederlagen tegen deze topclubs. Dit voetbaljaar hebben wij op de tribunes vaak gejuicht, maar hebben wij ook samen helaas té vaak verdriet gedeeld, hetzij met een minuut stilte hetzij met een ‘YNWA’ en met het hiermee gepaarde geklap uit respect totdat je er hardnekkige eelt aan overhield aan je klauwen. Naast de vele kippenvel momenten, brachten deze respect betuigingen ons vaak ook saamhorigheid op. Dit alles leerde ons maar weer eens, dat relativeren het toverwoord is. Dat voetbal dan één van de belangrijkste bijzaken in ons leven is of blijft. Dat hoef ik jullie eigenlijk niet meer te vertellen, als je ziet wat het uiteindelijk losmaakt bij velen van ons.

Op Larestein is er ook veel rust gecreëerd in alle geledingen van de club, vele contracten zijn verlengd zowel bij de selectie als bij de leidinggevenden, wat uiteindelijk voor stabiliteit en continuïteit zal zorgen. Verder doet jeugdopleiding het ook erg goed, elk jaar wordt er wel weer een team kampioen en promoveert naar hogerop, zodat deze spelers steeds sterker en beter worden naarmate de tegenstanders ook beter zijn in deze hogere divisies. Het wordt langzamerhand de hoogste tijd dat het dan z’n vruchten gaat afwerpen en talenten gaan doorbreken naar het eerste elftal.

De stadion plannen (vernieuwbouw) zien er  ook bijzonder goed uit en als ook dat plan verwezenlijkt wordt met toestemming van de gemeente, kan de club nog meer doorgroeien en zodoende de begroting opschroeven naar een miljoen of 16/17 in de nabije toekomst. Dan ga je echt wel vaker meedoen met het linker rijtje.

Ik ben enorm trots op deze selectie en vooral op de club in het algemeen, maar heb natuurlijk net als vele supporters ook weleens mijn gal gespuwd over bepaalde wedstrijden, spelers of randzaken. Dat zit ook wel een beetje in de DNA van een echte volksclubsupporter. Paultje Bosvelt & Co hebben en een goed stel elkaar mekaar gescout en gebracht. Chapeau! We zijn als 9e geëindigd in de algemene ranglijst, in de ranglijst voor thuis- en uitwedstrijden zijn we ook als 9e geëindigd. Zelfs in het klassement met de meeste uitsupporters naar ‘awaydays’ zijn we als 9e geëindigd (gemiddeld 502 uitsupporters mee), en laat nou net onze nummer 9 naar NEC zijn vertrokken, Syla Sow. We missen dus een echte 9 bij Kowet, mooi werk dus voor Paultje & Co voor aankomend seizoen.

Als Kowet donderdag een 9 scoort hou ik verder mijn bek wel dicht over de negens. Kowet 1 en 500 uitsupporters SUCCES aanstaande donderdag om samen een mooie 9 te scoren, deed ik vroeger op de HAVO ook weleens 😉.
Uiteindelijk kwam het ook allemaal goed.

Vorig artikelSV Helios Sixesday op 1 juni 2024
Volgend artikelAdelaarsoog op NEC uit
Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar is geboren op 5 mei 1971 en een rasechte Deventenaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.