Speciaal voor Deventer Voetbal blikt één van onze correspondenten onder de naam ‘Adelaarsoog’ vooruit op de eerstvolgende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Ook dit seizoen wisselen Jan Willem Spaans, Carlo Giugie, Gert-Jan van den Berg en Arend Koldenhof elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van donderdagavond 18:45 uur.

Na een lang seizoen heeft Go Ahead Eagles de play-offs voor Europees voetbal gehaald. Donderdagavond staat de halve finale op het programma tegen NEC. Voor de Eagles de eerste horde waar ze overheen moeten om die droom van Europees voetbal waar te maken.

Zondag eindigde het seizoen van de Eredivisie. Go Ahead Eagles wist uit bij het al gedegradeerde FC Volendam te winnen met 1-2. Llansana en Rommens scoorden namens de Deventenaren de twee doelpunten. Al met al een goede afsluiting van het reguliere Eredivisie seizoen voor de ploeg van René Hake

Enric Llansana viert de winende treffer in Volendam
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Nu is het dus tijd voor de play-offs voor Europees voetbal. Donderdagavond reist de club uit Deventer af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC. Een wedstrijd tegen een ploeg die al een heel seizoen goed in vorm is. Zo deed NEC lang nog meer in de strijd om plek vijf en wist het natuurlijk de KNVB-bekerfinale te halen waarin ze verloren van Feyenoord.

Dat de supporters ook nog niet aan een zomerstop willen denken bleek dinsdag nog maar eens. Go Ahead Eagles liet weten dat het uitvak donderdagavond vol zit met vijfhonderd Eagles supporters. Zij zullen hun best doen om Go Ahead Eagles naar een overwinning te schreeuwen.

Tegenstander NEC

Go Ahead Eagles speelden dit seizoen al drie keer tegen NEC. De beide wedstrijden in de Eredivisie eindigden in een gelijk spel en in de KNVB-Beker wist de club uit Nijmegen de Eagles uit te schakelen met een nipte overwinning van 2-1. Beide ploegen zijn dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Jeffrey de Lange baalt van de eerste tegentreffer in het bekerduel in januari bij NEC
Foto: Henny Meijerink/BSR Agency

NEC eindige dit jaar als zesde in de Eredivisie met zeven punten meer dan Go Ahead Eagles, dat negende eindigde. Omdat NEC hoger is geëindigd in de Eredivisie mogen zij thuis spelen. Waar er vroeger twee halve finales werden gespeeld wordt het nu in een wedstrijd beslist wie er doorgaat naar de finale van de play-offs. Als Go Ahead Eagles wint van NEC dan spelen ze die finale tegen FC Utrecht of Sparta Rotterdam. Die twee ploegen spelen ook donderdagavond tegen elkaar in de andere halve finale.

Laatste nieuwtjes

NEC-trainer Rogier Meijer zit donderdagavond niet op de bank. Hij kreeg afgelopen zondag een gele kaart na een opstootje en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Voor de Eagles was er maandag wel positief nieuws. Dat is namelijk dat onze algemeen directeur Jan Willem van Dop zijn contract, dat tot 2027 liep, met een jaar heeft verlengd.

Het seizoen is met het behalen van de play-offs al historisch, maar laten we er met z’n allen op hopen dat het nog historischer kan worden. De eerste stap naar Europees voetbal in Deventer moet donderdag gezet worden door Rene Háke en zijn spelers. Ik wens jullie allemaal een fantastische wedstrijd.

Met roodgele groet,
Arend

Sylla Sow in het shirt van Go Ahead Eagles, nu (nog) in dienst van NEC Nijmegen
Foto: Henny Meijerink/BSR Agency

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers 
Wil je NEC vs. Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport van streekzender Salland1. Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in Nijmegen start om 18:45 uur.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3 te ontvangen is. Buiten Deventer is dat: Raalte 105.1 en Wijhe 105.7 Via DAB stemt u af op kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneInRadioFMNederlandseradioradioviainternet , OmroepserverAirplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 21
Volgend artikelDeventer Voetbal topscorer – week 20