Voor IJsselstreek stond zondagmiddag de inhaalwedstrijd bij ZVV ‘56 in Apeldoorn op het programma. Het duel stond eerder al gepland in oktober, maar een grote hoeveelheid regenwater gooide destijds roet in het eten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat IJsselstreek het spel moest gaan maken op een verlaten sportpark. De eerste grote kansen waren ook voor de Deventenaren, maar de doelman van ZVV hield zijn doel nog schoon middels een aantal reddingen.

Na een half uur spelen kon IJsselstreek wel juichen: Kevin Siemelink stoomde op via de rechterkant van het veld, maar waar iedereen een voorzet verwachtte, koos Siemelink voor een bekeken schot richting doel. De Apeldoornse doelman bleek ook verrast en had geen antwoord (0-1).

IJsselstreek was veel sterker, maar moest wel blijven waken voor de uitvallen van de oranjehemden. Een snelle lange bal werd niet goed inschat, door de defensie van de Tricolore,s waardoor de aanvoerder plots oog in oog met de doelman van IJsselstreek kwam te staan. Delano Dokter bleef rustig, verkleinde zijn doel en was baas over de situatie. In de daarop snelle tegenaanval van IJsselstreek wist Wesley de Witte, met een uitstekende voorzet, de inlopende Mitchel Kiffen te bereiken. Kiffen, zoals vaker dit seizoen, liet zien wel raad te weten met dit buitenkansje en bepaalde daarmee de ruststand op 0-2.

Het geloof in een goede afloop bij ZVV leek hiermee verdwenen. IJsselstreek controleerde de wedstrijd en kon via Jeffrey Heijnekamp telkens weer bouwen aan nieuw aanvallen richting het doel van de Apeldoorners. Een minuut of tien na de rust dan ook zo’n situatie: Middels een verzorgde opbouw werd Heijnekamp bereikt en met een snijdende pass wist hij Wesley de Witte alleen voor de doelman te zetten en met een goede schuiver bracht hij de stand op 0-3.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd liep IJsselstreek, via Mitchel Kiffen en Wesley de Witte, nog verder uit naar een 0-5 voorsprong, maar moest het helaas in de 90ste minuut nog een tegentreffer incasseren waardoor de eindstand op 1-5 werd bepaald.

Door de overwinning maakt IJsselstreek de stap naar de top van de competitie. Volgend weekeinde speelt de ploeg van Mitchel de Groot een kraker tegen het hoog ingeschatte Apeldoornse Boys.