Gisteren Op 13 november om 14.30 uur was het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd op Het Schootsveld. Blauw Wit ‘66 uit Holten kwam op bezoek en zij bezetten, tot dat moment, de 5e plaats in het klassement.

Koninklijke UD, op de laatste plek met 0 punten, had het gevoel dat het vandaag wel eens zou kunnen gebeuren. Tenminste één punt, hopelijk drie en daardoor van die ‘hatelijke’ 0 af. Helaas werd Max vlak voor de wedstrijd afgekeurd door verzorger Robin en nam Tycho, als 1e reserve keeper, zijn plek onder de lat in.

Het moet gezegd: De jonge ploeg uit Deventer hield de 1e helft meer dan prima stand. Tycho verrichtte een aantal zeer goede reddingen, maar eerlijk gezegd wisten ze van Blauw Wit ook wel vaak naast te schieten. Ook al had Blauw Wit de overhand op het veld, de ruststand was 0-0.

Na de warme thee, kwamen beide ploegen weer fris het veld op. Helaas ging het in de 2e helft op veel fronten mis. Het begon al met de scheidsrechter die beslissingen nam welke meermaals niet in ons voordeel waren. Onze altijd keurige en eerlijke ‘vlagger’ Max werd vaak genegeerd en daar kon Blauw Wit (vanzelfsprekend) van profiteren.

Direct na de rust vloog de tegenstander uit de startblokken en scoorde binnen een paar minuten twee doelpunten. De verdediging kon het allemaal niet meer bijbenen en ondanks nog aardig wat reddingen van Tycho, vlogen de ballen hem om de oren.

Milo probeerde nog wat terug te doen en dat lukte ook, maar helaas werd deze wedstrijd uiteindelijk verloren met 1-6.
Het voetbal zag er stukken beter uit dan tijdens de wedstrijd bij Sportclub Deventer, en het is te hopen dat het de mannen gaat lukken de volgende wedstrijd langer weerstand te bieden.
Het winnen van wedstrijden komt vanzelf, ook omdat we binnenkort weer een aantal jongens terug kunnen verwelkomen van hun blessures.

Volgende week komt Harfsen op bezoek op Het Schootsveld. Helaas zal deze wedstrijd zonder publiek gespeeld gaan worden.