IJsselstreek heeft zondagmiddag op het eigen Sportpark Keizerslanden met 6-1 gewonnen van stadsgenoot Go Ahead. Door de overwinning is IJsselstreek momenteel de ongeslagen koploper in 5F.

De Tricolores begonnen slordig aan het duel met Go Ahead. Al vanaf het begin was IJsselstreek de betere ploeg, maar maakt het zichzelf weer moeilijk door de eerste kansen niet tot doelpunt te verwerken. Bij de eerste beste lange bal van Go Ahead is het meteen raak. Jordy Molemans scoorde met een prima lob over Pim Veldhoen, die Björn Jansen verving in het doel van IJsselstreek.

IJsselstreek leek wakker geschud en kwam al snel via Mitchel Kiffen op gelijke hoogte. De aanvaller reageerde slim op een goed afgemeten voorzet van Adem Kocak. Enkele minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Dillen Kornet wist een prima lopende aanval tot doelpunt te verwerken.

Daarna was het weer de beurt aan Mitchel Kiffen. De aanvaller maakte voor rust zijn tweede treffer van de middag waardoor IJsselstreek met een 3-1 voorsprong de kleedkamer kon gaan op zoeken.

In de tweede helft was al snel duidelijk dat IJsselstreek echt een maatje te groot was voor Go Ahead. De ploeg van trainer Bart Vos kwam er niet meer aan te pas. IJsselstreek domineerde op de helft van de tegenstander, maar bleef onzorgvuldig in de afwerking, mede door een geweldig optreden van de Go Ahead-goalie. Toch kon IJsselstreek haar score middels een strafschop verder uitbouwen. Mitchel Kiffen nam plaats achter de bal en schoot zijn derde treffer van de middag binnen (4-1).

De honger van IJsselstreek was nog niet gestild en middels een goede kopbal bij de tweede paal wist Angelo Noteboom de 5-1 op het bord te zetten. Het slotakkoord was voor Mitchel Kiffen, die met een bekeken schot de eindstand van 6-1 op het bord liet noteren.

Door de zege gaat IJsselstreek momenteel aan kop in 5F en is het inmiddels al 8 weken ongeslagen. “Hier werken we ook ontzettend hard voor en ik kan de jongens dan ook alleen maar complimenten maken”, zegt trainer Mitchel de Groot. Op de vraag waar volgens hem de sleutel voor het succes ligt is De Groot duidelijk: “We hebben een selectie van 17 a 18 man en deze hebben we allemaal nodig, vandaag had ik zelfs de luxe om jongens 90 minuten rust te geven en dan staan anderen weer op, dat geeft wel aan hoe we er momenteel voor staan als groep”.