ABS heeft in de achtste wedstrijd van het seizoen haar eerste nederlaag geleden. Niet de nederlaag, maar vooral het optreden van het team in de eerste helft gaf reden tot teleurstelling.

Nieuw-Heeten trok zich vanaf de start van de wedstrijd terug op eigen helft, wachtte op slordigheden aan de kant van ABS en werd daarbij geholpen door een onnauwkeurig ABS. In de opbouw werd regelmatig eenvoudig balverlies geleden en één van de fouten werd in de 33e minuut afgestraft door Jeffrey Free Egberts (1-0). ABS trok wel het initiatief naar zich toe, kreeg twee kansen via Jasper Broekhuis en Youri Meijer, maar moest de eerste helft met een teleurstellende en terechte achterstand de kleedkamers opzoeken.

Na rust tapte ABS uit een ander vaatje. Het team was nu wel bereid hard voor elkaar te werken en wist onder leiding van aanvoerder Mark Boschloo Nieuw Heeten terug te dringen op eigen helft en creëerde kans op kans. Paal, keeper en onvermogen in de afwerking voorkwamen de meer dan terechte gelijkmaker. Met hangen en wurgen bleef Nieuw-Heeten overeind en trok de voorsprong over de streep.

Op basis van de 90 minuten had ABS minimaal een gelijkspel verdiend, maar de teleurstellende eerste helft bracht de tegenstander in het zadel, waarna het geluk niet meer werd afgedwongen.