VV Gorssel nam het afgelopen zaterdag thuis op tegen Sportclub Rijssen 1 en mocht na een matige pot drie punten bijschrijven. De overwinning van de ploeg van Ali Aygün is daarmee de vierde overwinning op rij.

Het was een regenachtige zaterdag en vv Gorssel 1 – Sportclub Rijssen 1 stond op het programma. Waar Gorssel bezig is met een goede reeks, wist het dat het op hun hoede moest blijven en deze wedstrijd niet zomaar gewonnen was. In de heenwedstrijd wist het in de laatste minuten de overwinning over de streep te trekken, alle reden om de tegenstander serieus te nemen ondanks het verschil op de ranglijst.

Gorssel was vanaf de aftrap heer en meester zonder echt goed voetbal te spelen. De ploeg was erg slordig en het spel was daardoor onrustig te noemen. Ondanks dit gegeven creëerde Gorssel meerdere kansen en mogelijkheden, maar wist dit niet in score uit te drukken. Het ontbrak aan overtuiging waardoor de 0-0 op het scorebord bleef, terwijl Sportclub Rijssen niet had mogen klagen als er 3-0 op het scorebord had gestaan na een kwartier gespeeld te hebben.

Zonder een kans gehad te hebben, kwam Sportclub Rijssen geheel tegen de verhouding in plots op voorsprong. Na een moment bij Gorssel waarbij het balverlies leed vroeg in de opbouw, kwam de bal terecht bij de speler van Rijssen die de bal voor wilde geven. In plaats dat de bal voorkwam, vloog het over de keeper van Gorssel heen zo in het netje. 0-1.

Ondanks dat Gorssel op achterstand stond en het spel niet over naar huis te schrijven was, had het geen moment het gevoel dat deze wedstrijd verloren zou gaan. Zeven minuten later wist het via Stijn Obdeijn dan ook de score recht te trekken. Na een half uur draaide de spits goed weg bij de verdediger waarbij hij na een 1 op 1 met de keeper overtuigend in de korte hoek de bal binnen werkte (1-1). Dit was tevens de ruststand.

Ondanks dat Gorssel de betere ploeg was, kwam Rijssen er de tweede helft wel af en toe gevaarlijk uit omdat het slordige spel van Gorssel aan bleef houden. Echter lukte het Gorssel nu wel vroeg in de helft te scoren. Centrale verdediger Henry den Boer ontving de bal randje zestien, kapte de bal uit de lijn van de verdediger en werkte de bal beheerst met links in de verre hoek. Hiermee werd na 50 minuten gespeeld te hebben, de einduitslag van 2-1 op het scorebord gezet.

Ondanks het slordige spel mag Gorssel toch drie punten bijschrijven en weet het vanwege overige uitslagen in de competitie dichter naar nummer twee Almelo toe te kruipen. Waar stiekem met een schuin oog naar boven wordt gekeken, moeten wij zeker blijven waken voor de ploegen vlak onder ons. Volgende week is daarom een hele belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Ali Aygün bij en tegen Fc Aramea.