Na verlies tegen Enter Vooruit vorige week, verloor Helios gisteren de thuiswedstrijd tegen vv Hellendoorn.

Hellendoorn uit werd een gelijkspel (2-2) na lange tijd op 0-2 voor te hebben gestaan. Hellendoorn werd ervaren als een goed voetballende ploeg en dat bleek ook nu weer het geval te zijn.

Vanaf het begin liet Helledoorn zien mee te willen voetballen en er ontwikkelde zich een open strijd. Eerst was het Hellendoorn wat op de deur klopte en in de 5e minuut kreeg Glenn Kobussen de eerste kans voor Helios, maar zijn inzet ging net naast. Lange tijd kwamen beide partijen door goed verdedigen niet meer gevaarlijk in het zestienmetergebied.

Pas in de 24ste minuut was het Bastiaan Lieftink die door kon breken. Hij schoot niet zelf, maar legde de bal helaas te kort op de inkomende Dennis Hettinga: hierdoor kon de bal worden onderschept door de laatste man van Hellendoorn. Helios werd in deze periode gevaarlijker en via Krijns en Kobussen creëerde het enkele kansen, maar hun inzet ging net voorbij of over.

In de 44ste minuut werd een lange bal van Fabian Put door de verdediger van Hellendoorn verkeerd ingeschat en kon Bastiaan Lieftink alleen doorgaan op de keeper, passeerde hem en rondde mooi af: 1-0. Nog geen minuut later verloor Krijns de bal op het middenveld en maakte Hellendoorn uit deze aanval simpel de 1-1.

Vlak voor rust probeerde Bastiaan Lieftink een inzet van de laatste man van Hellendoorn te blokkeren en dat was gelijk zijn laatste inzet, want Bastiaan ging met een zware enkelblessure van het veld. Fysieke problemen bij Helios nemen hierdoor meer en meer toe. Na Mike Gerritsen en Jarmo van ’t Hof, die misschien de komende week weer kunnen meetrainen, zijn er meerdere spelers door ongelukkige omstandigheden niet meer zo fris.

De tweede helft begon dramatisch voor Helios. Hellendoorn kreeg in de 46ste minuut een vrije trap en scoorde hieruit de 1-2. Helios voerde de druk meer en meer op en kreeg Helios via Kobussen, Hettinga en Krijns diverse mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Maar door goed keeperswerk en pech bleef het tot het eind 1-2.

Vorige week heeft Helios, ondanks het verlies, wel de eerste periode binnengehaald. Volgende week speelt Helios de uitwedstrijd tegen SDC’12