Het sprookje van Diepenveen blijft maar voortduren. Concurrent Warnsveldse Boys werd in eigen huis met 2-4 verslagen. In een hoogstaand duel lieten beide ploegen zien weinig voor elkaar onder te doen.

In het 1e kwartier golfde het duel op en neer en lag het tempo enorm hoog. Toch was Diepenveen die op voorsprong kwam. Davey Mooren stoomde op richting het doel van Warnsveld waar er luidkeels vanaf de kant werd geroepen om z’n linkerbeen eraf te halen. Wat men niet wist is dat Davey ook verwoestend met rechts kan uithalen. De bal verdween als een granaat hoog tegen het net van de kansloze Warnsveld goalie. Het vervolg van de 1e helft bleef het niveau hoog en had Warnsveld een optisch overwicht zonder grote kansen te creëren. Het rustsignaal kwam dan ook op het juiste moment om even op adem te komen en bij te sturen waar nodig.

Zoals verwacht kwam Warnsveld fel uit de kleedkamer en kreeg een dot van een kans om binnen vijf minuten op gelijke hoogte te komen. De aanvaller schrok zo van deze kans en produceerde een zacht rollertje die vervolgens een makkelijke prooi  was voor doelman Witteveen. Het was echt overleven tot de 60e minuut maar de achterhoede onder leiding van kapitein Timo Broekman gaf geen krimp. Toen de Warnsvelder storm een beetje ging liggen sloeg Diepenveen genadeloos hard toe. Eerst was het Jeffrey Blanken  die een goed uitgespeelde counter tegen het net punterde. Amper een paar minuten later kreeg de thuisploeg de knock -out uitgedeeld doordat Pepijn van de Wollenberg de derde van deze middag tegen de touwen joeg.

Warnsveld scoorde de 1-3 in de 80e minuut en geloofde nog in een slotoffensief. Met hoge ballen pompen in de zestien werden ze een aantal keren gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd kwamen de geelzwarten er weer razendsnel uit en was Jim Willemsen het eindstation. In de laatste minuut ging de 2-4 er nog in maar daar maalde niemand meer om.

Gezien het vertoonde spel had een gelijkspel de verhoudingen misschien wel beter weergegeven . Diepenveen laat de afgelopen maanden zien dat het heel weinig kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Ook staan er wekelijks andere namen op het scorebord dus wij zijn niet afhankelijk van een paar mensen om tot doelpunten te komen. De ploeg heeft lef getoond door hoog druk te durven zetten en kan uitstekend ver van het eigen doel afspelen. Daar hebben we vandaag de beloning voor gekregen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen sv Colmschate’33. Een ploeg die laat zien goed te kunnen spelen tegen de bovenste ploegen van de ranglijst. Van onderschatting zal volgende week geen sprake zijn.