Diepenveen heeft de stijgende lijn van de afgelopen doorgetrokken. Na overwinningen op KCVO en Turkse Kracht was vandaag Overwetering het slachtoffer van de Diepenveense dadendrang. Op de Zunnebargh werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Verrassend? Dat zeker maar dikverdiend. Vanaf minuut 1 stonden de geelzwarten er en waren veel feller dan de Olstenaren. Dat het slechts 0-0 bij rust was mocht de thuisploeg zich aanrekenen. Een aantal goede kansen werd om zeep geholpen. Overwetering stelde hier bar weinig tegenover. Slechts eenmaal werd het gevaarlijk maar het schot van Willems ging via de buitenkant paal naast het doel.

In de 2e helft wisselde Overwetering een aantal spelers en was de eerste tien minuten nadrukkelijker aanwezig dan de hele eerste helft. Daarna herpakte Diepenveen zich en bleef de betere ploeg. Na een uitval werd Gijs de Rooij neergehaald door doelman Paul Vlaskamp die niet mocht mopperen dat hij slechts geel kreeg met deze actie. De vrije trap werd fantastisch binnengeschoten door Nick Smeenk. Dit gaf de thuisploeg vleugels en niet veel later knalde Fabian Metz de 2-0 tegen de touwen. Overwetering begon wat te drukken maar werd behoudens een goede kans in de 85e minuut niet meer gevaarlijk. Het was daarna aan doelman Vlaskamp te danken dat de Olstenaren niet met een 5-0 nederlaag huiswaarts keerden.

Door de derde overwinning op rij neemt Diepenveen een gedeelde 5e plek in op de ranglijst. Er stond wederom een hecht team in het veld die vocht voor iedere meter. Een vervroegde winterstop komt in deze vorm dan ook slecht uit.