Na een overtuigende 3-1 overwinning tegen EGVV stond op deze natte zaterdag een uitwedstrijd tegen Blauw Wit in Holten op het programma. Publiek ontbrak, al stond onze meest trouwe fan Cees verscholen in de bosjes mee te gluren. Hier zou menig paparazzi jaloers op zijn geweest.

FC RDC begon de wedstrijd overtuigend, speelde met de linies compact en gaf de eerste helft weinig kansen weg. Blauw Wit had dan ook de nodige moeite om de gesloten linies te doorbreken. Helaas viel vlak voor de rust de 1-0. Er werd ruimte weggegeven op het middenveld, waarna de middenvelder van Blauw Wit binnenkant paal wist te scoren. Rust!

Tijd voor FC RDC om zich te herpakken, dit gebeurde dan ook snel na de rust door een corner genomen door Yde, met het hoofd klaargelegd door Lars en gescoord door Rick. En in de 60ste minuut wist Ronel via een verdediger de 2-1 te maken. Met nog een half uur te spelen wist FC RDC dat het nog een hele klus ging worden. De aanvaller van Blauw Wit dacht rond de 70ste minuut de 2-2 te maken, maar keeper Jeroen haalde het schot met de vingertoppen onder uit de hoek.

Helaas liep het op het einde van de wedstrijd helemaal in de soep voor de blauw paarse strijdhelden. In de 88ste minuut kreeg Blauw Wit een vrije trap buiten de 16 meter en deze werd met grote precisie in de korte hoek geplaatst. Tot overmaat van ramp kreeg Blauw Wit in de reservetijd ook nog een corner, hierin ging Jeroen onder de bal door en Blauw Wit wist deze kans ongedekt binnen te werken.

Ongeloof en teleurstelling voerden de boventoon. FC RDC geeft zijn voorsprong weg, ondanks een prima pot waarin er goed samen geknokt werd. Als de tegenstander toegeeft dat het een gestolen overwinning is, zegt dat genoeg! We vergeten niet wat er goed ging. Deze lijn kan alleen maar doorgezet worden, waarbij FC RDC het elk team in deze competitie lastig kan maken.