Na twee voetballoze weekenden mochten de mannen van trainer Schuurman vandaag op het kunstgras van Diepenveen aantreden. Dat moest gebeuren zonder een viertal basisspelers, te weten Raymond Locht, Bas Tieman, Jarle Visser en Bart Wippert. Nu is Diepenveen traditioneel al een lastige uitwedstrijd voor ons, maar zonder deze 4 slaagden de Activianen er helemaal niet in om een vuist te maken.

De thuisploeg had veelal de bal tegen de inzakkende gasten en, al werden er niet heel veel kansen uit het overwicht gecreëerd, Activia was vandaag onvoldoende in staat om er iets tegenover te zetten. Aan de bal speelde de ploeg erg onzorgvuldig en de doelman van Diepenveen werd amper getest vandaag.

De 1 – 0 kwam na 20 minuten gelukkig tot stand; een voorzet met buitenkant rechts leek door de spits te worden ingekopt, maar juist door de bal te missen was doelman Zeegers verrast en niet in staat om de bal te keren. Verder waren er een paar gevaarlijke corners en veel balbezit rondom de 16 van Activia maar de 1 – 0 bleef tot aan de rust staan.

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde en na 10 minuten werd de score verdubbeld toen de buitenspelval niet sloot en de bal achter Zeegers werd geschoten.

In het laatste deel van de wedstrijd kwam Activia door enkele aanvallende wissels (en natuurlijk het feit dat Diepenveen het wel geloofde en ook steeds slordiger ging spelen) wat beter in de wedstrijd maar nogmaals: tot kansen leidde het amper en de aansluiting werd dan ook niet op het bord gezet.

Al met al een zeer matige wedstrijd van Activia: de verdedigende organisatie was redelijk op orde maar niet genoeg om zich Diepenveen van het lijf te houden. En in balbezit was het gewoon niet goed genoeg vandaag.

Volgende week komt koploper Epe op bezoek. Die ploeg leed vandaag op eigen veld een zeer verrassende nederlaag tegen Albatross en als die uitslag ons iets kan leren is het dit: kansloos ben je nooit en alles is mogelijk!