Door een enorme teamprestatie en in de tweede helft uitstekend veldspel, heeft ABS een fraaie overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen SDOL.

SDOL begon sterk aan de wedstrijd, zette ABS onder druk, echter de koploper gaf geen krimp en wist zich na 25 lastige minuten onder de druk uit te spelen. Kort voor de rust kwam de beloning voor de tomeloze inzet. Rens Kolkman stuurde Youri Meijer de diepte in en zijn scherpe voorzet werd knap afgerond door topschutter Jasper Broekhuis (0-1).

Na rust kwam ABS scherp uit de kleedkamer. Een vrije trap van Mark Boschloo werd teruggelegd door Wessel Nikkels waarna Stef Willemsen in de 47e min. attent reageerde en de score uitbreidde (0-2). ABS behield het initiatief en het was Youri Meijer, na goed voorbereidend werk van Yannick Duteweert, die zijn goede optreden in de 67e min. bekroonde met een fraaie treffer (0-3). ABS nam geen gas terug, maar spaarde de thuisclub door in de afwerking niet scherp te zijn.

In de 82e min. wist SDOL iets terug te doen door de rappe Jur Jansen Holleboom. Het slotakkoord kwam echter van Jasper Broekhuis, die in de 86e min. een strafschop koelbloedig afrondde (1-4).

Door dit fraaie resultaat heeft ABS de 8e achtereenvolgende competitiewedstrijd gewonnen. Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten, de enige tegenstander die ABS een nederlaag wist toe te brengen.