Na een gelijkwaardige eerste helft strafte Schalkhaar koelbloedig twee fouten af waarna het de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen naar een 0-3 overwinning in Borne bij RKSV NEO.

De krachtmeting tussen NEO en Schalkhaar werd, net als in het najaar, gespeeld onder troosteloze omstandigheden. De wedstrijd was daarentegen wel veel leuker dan destijds, gelijk met de overwinning die Schalkhaar boekte in Borne.

In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat Schalkhaar een ruime zege ging boeken op NEO. De thuisclubs peelde de bal makkelijk rond, maar zag een tegenstander die hetzelfde deed waardoor er een leuk duel ontstond in een behoorlijk hoog tempo. Veel kansen leverde het echter niet op. Max Brunninkhuis schoot rakelings over en voor Schalkhaar probeerde David Klopman het met een hakje, maar dat eindigde in de handen van Douwe Everink

Halverwege het eerste bedrijf bouwde NEO op, echter was slotpassonzuiver en die leverden dan ook nauwelijks gevaar op. De ervaren NEO captain Frank Valley ging zo’n tien minuten voor rust de fout in en Milan ter Riele profiteerde daar optimaal van voor Schalkhaar en tekende de openingstreffer van het duel aan voor de gasten uit Deventer, 0-1, tevens de ruststand in Borne.

Na de thee ging NEO energiek op zoek naar de gelijkmaker en die leek al na een minuut te vallen. Na een mooie aanval had Jochem Stam de bal voor het inschieten, maar hij had net iets te veel tijd nodig waardoor de bal nipt geblokt kon worden. Er ontspon zich een fase met veel balbezit voor NEO, dat echter nauwelijks resulteerde in kansen. De grootste was halverwege de tweede helft toen een hoge voorzet van Bjorn Tijhuis bijna in eigen doel gekopt werd.

Schalkhaar was technisch vaardiger en combineerde makkelijk tot snelle uitbraken. Uit een van die counters leek een voorzet van links makkelijk geneutraliseerd te worden, maar de bal werd op een presenteerblaadje aangeboden aan Pieter Ebbers die hard raak schoot: 0-2

NEO ging risico’s nemen, maar het inbrengen van drie wissels leverde weinig op voor de thuisploeg dat met lede ogen moest toezien dat Schalkhaar het eenvoudig uitspeelde richting een 0-3 via invaller Koen Klosters. De score had hoger kunnen uitlopen als de scheidsrechter gewoon naar de stip had gewezen bij een overtreding binnen de beruchte lijnen, echter wuifde arbiter Hofmann wuifde het weg.

Al met al een verdiende nederlaag tegen een sterk Schalkhaar dat effectiever was dan NEO. SV Schalkhaar speelt zondag 15 maart de thuiswedstrijd tegen laagvlieger BWO. Wil SV Schalkhaar mee blijven doen met de bovenste ploegen, zal het deze wedstrijd moeten winnen.