Het 1e elftal van De Gazelle heeft gisteren een moeizame, maar verdiende overwinning behaald tegen ZVV’56 uit Apeldoorn. Op een zwaar bespeelbaar veld begon het team scherp aan de wedstrijd wat al in de 10e minuut resulteerde in de 0-1, doelpuntenmaker Niels Rijnders. Door een onoplettendheid wist ZVV’56 in de 20e minuut gelijk te maken.

In de 30e minuut was het de beurt aan Dylan Kobussen. Met een sublieme “fallrückzieher”, zoals de Duitsers het zo mooi omschrijven, scoorde hij de 1-2. Hij nam de bal aan in de 16, stuiterde deze omhoog en nam hem in één keer achterover uit de lucht.

Hierna werd het spel onsamenhangend en leek het meer op hotseknots-begonia-voetbal. Daarmee bracht De Gazelle zichzelf in de problemen, wat resulteerde in de gelijkmaker in de 45e minuut.

Na de rust stelde De Gazelle snel orde op zaken en werd er niets meer weggegeven. Eerst was het wederom Dylan die in de 55e minuut de 2-3 maakte, gevolgd door een doelpunt van David in de 65e minuut. De laatste 15 minuten werd het wederom ‘hotseknotsenvoetbal’ maar was ZVV’56 onmachtig om nog iets aan de score te veranderen.

Al met al was het voetbal voor verbetering vatbaar, maar werden de 3 belangrijke punten mee naar Deventer genomen. Aanstaande zondag wacht de volgende klus, dan speelt De Gazelle thuis tegen De Hoven, aanvang 14.15 uur.

Viaclubcorrespondent De Gazelle
Vorig artikelSV Colmschate ’33 overtuigt en boekt broodnodige overwinning op Turkse Kracht