SV Epse heeft gisteren de inhaalwedstrijd tegen VV Voorst verloren. Op het eigen sportpark Hassinkweide was Voorst de gelukkigste (1-2).

De beginfase kende weinig hoogtepunten. Beide ploegen zetten vroeg druk op de verdediging en beide ploegen lukt het niet hier onder uit te voetballen. Dit resulteerde in vele lange ballen en slordig spel. Naarmate de eerste helft vordert, een beter spelend Epse, waar Stef van Brussel op het middenveld uitblonk.

Na ruim een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd. Epse spits Almir Fizovic kapte zich vrij in de zestienmeter van Voorst en creëerde een vrije schietkans. Doelman Max Wiltink redde fraai. Enkele minuten later knalde Lars Otten de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. De rebound was niet besteed aan Fizovic. Dezelfde Fizovic verzuimde nog voor rust Epse op voorsprong te zetten, zijn kopbal belandde naast het doel van Voorst.

In de tweede helft aanvankelijk weer een periode zonder grote kansen. Rond de 60e minuut moet de Voorster doelman Wiltink ver zijn doel uit om een diepe bal te onderscheppen. Fizovic is hem te snel af en probeert van grote afstand de keeper te verschalken. Zijn boogbal gaat over de keeper, maar voor het doel weet een verdediger de bal weg te werken.

Het hardwerkende Voorst kruipt een aantal maal door het oog van de naald, maar komt in de 70e minuut zelfs op voorsprong. Een diepe bal wordt verkeerd ingeschat door twee Epser verdedigers waardoor een aanvaller van Voorst ineens vrij voor Epse doelman Moret verschijnt. Hij faalde niet (0-1).

Epse legde zich niet zomaar neer bij een naderende nederlaag. Epser verdediger Joost de Haan werd naar de frontlinie gestuurd en het publiek maakte zich op voor een slotoffensief. Hele grote kansen leverde dit niet op. De Haan kopte nog wel naast uit een corner en Wiltink pakte nog een omhaal van Fizovic voordat Voorst in de 89e minuut de voorsprong verdubbelde. Een schot op de lat belandt exact voor de voeten van dezelfde aanvaller van Voorst die ook de 0-2 laat noteren.

Epse rechtte nog éénmaal de rug en scoort zowaar nog de aansluitingstreffer in de 92e minuut. In een onoverzichtelijke situatie weet Lars Otten het net te vinden (1-2). In de allerlaatste minuut van de blessuretijd nog bijna de verdiende gelijkmaker. Fizovic verschijnt schuin voor het doel één op één met doelman Wiltink, die zijn inzet wederom pareert.

Een zure nederlaag voor mannen van trainer Harleman, die zeker meer hadden verdiend. Komende zondag speelt Epse uit tegen CCW’16. Epse zal daar punten moeten pakken om aansluiting te houden bij de subtop.