Het beloofde een erg mooie wedstrijd te worden. Op een zonovergoten Sportpark de Achterhoek werd de stadsderby tussen SV Colmschate ’33 en Turkse Kracht afgewerkt. Turkse Kracht stond 2 plaatsen hoger dan de thuisclub en had 3 punten meer verzameld.

De thuisploeg begon wervelend aan de wedstrijd. Na 25 seconden werd de eerste grote kans al genoteerd. Een streep van Rik Traanman bediende Hidde Hekkert, die hard voorgaf en Noah Patty leek de 1-0 binnen te schieten. Helaas voor Patty was het de keeper die de bal met de voeten uit het doel ranselde.

Vanaf de eerste minuut waren de intenties van beide ploegen duidelijk. SV Colmschate ’33 combineerde makkelijk, vond elkaar en dit resulteerde in de 11e minuut in de 2e kans. Na een goede combinatie tussen Kamperman Leferink en Bierman, was het de laatstgenoemde die de bal voorlangs schoot.

In de 18e minuut was het dan wel raak. Goed doorjagen van Jard Kamperman Leferink zorgde voor een onzeker moment bij de centrale verdediger van Turkse Kracht, waardoor Jard Kamperman Leferink de bal kon onderscheppen. Oog in oog met de doelman faalde hij niet 1-0. Op dat moment een zeer terechte voorsprong voor de thuisploeg.

De volgende grote kans kwam na ruim een half uur. Na een goede combinatie aan de rechterkant brak Jaroah Sneller door. Hij leek Jard Kamperman Leferink op maat te bedienen, maar de bal was iets te strak waardoor hij de bal niet kon intikken.

Turkse Kracht kon voetballend geen vuist maken en probeerde gevaarlijk te worden door ballen in de 16 te gooien vanuit standaardsituaties via de ervaren Tanju Sahin. Dit bracht geen gevaar, want elke keer was het de betrouwbare goalie Yoel Finke die deze ballen wist te onderscheppen, of waren het de verdedigers die het dreigende gevaar onschadelijk maakte.

Waar SV Colmschate ’33 het de eerste helft zichzelf makkelijk maakte door snel en goed te combineren, had de thuisploeg het hier moeilijk mee. De geel-zwarten gingen te veel achteruit lopen, en de onderlinge afstanden werden te groot. In de 52e minuut leidde dit tot de eerste kans. Er werd op een meter of 25 een overtreding gemaakt op de spits van Turkse Kracht en Tanju Sahin ging achter de bal staan.
Hij mikte in de handen van Yoel Finke.

Na 68 minuten lijkt de thuisploeg op 2-0 te komen. Na een goede combinatie over de linkerkant, bedient Kevin Bierman opnieuw Jard Kamperman Leferink en hij schiet de bal in het lege doel: 2-0! Op dat moment heeft de grensrechter de vlag omhoog. Waar de scheidsrechter in de lopende aanval nog gebaarde dat het geen buitenspel was en we door mochten gaan, keurde hij, na beraad met de grensrechter, het doelpunt toch af. Het bleef dus bij 1-0!

Hierna volgde een rommelige eindfase van de wedstrijd. Er gebeurde weinig meer. Het was enkel de gevaarlijke Huseyin Guveli die tweemaal een mogelijkheid kreeg. Eerst was Yoel Finke die Guveli de baas bij een strakke voorzet. Daarna probeerde Guveli het met een fantastische omhaal, maar miste hij de bal.

Al met al een verdiende zege voor de thuisploeg. De geel-zwarten hadden zichzelf, zeker in de eerste helft, veel sneller moeten belonen door uit te lopen naar 2/3-0. Een zeer belangrijke driepunter, waardoor de ploeg van hoofdtrainer Rowdy van der Hoop weer naar boven kan kijken op de ranglijst.

Aanstaande zondag volgt opnieuw een belangrijke pot. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Albatross uit Ugchelen. Zij zijn sterk uit de Coronastop gekomen door 2 goede overwinningen te boeken. Het beloofd een mooie pot te worden!

14.00: Albatross 1 – SV Colmschate ’33 1