Vandaag de thuiswedstrijd tegen Wissel waarbij het mooie herfstweer ervoor zorgde dat er vele toeschouwers van beide verenigingen langs de lijn stonden

Na een aftastend begin was het Terwolde dat het initiatief nam in de wedstrijd en op jacht ging naar de voorsprong. In de 15e minuut werd een corner voor Terwolde vanaf de linkerzijde genomen door Swen van Voorst die zijn indraaiende bal via de lat terug het veld in zag komen waarna de attente Milan Koers de bal met het hoofd in de goal kon koppen, stand 1-0.

In de 21e minuut was het Wissel dat door de linies van Terwolde heen voetbalde en beheerst de 1-1 binnenschoot, een tegenvaller. Nadat Jurriën Kamphuis de bal via een corner tegen de paal kopte, was het Wissel dat, door niet scherp verdedigen in de zestien bij Terwolde, de 1-2 aan kon tekenen.

Gelukkig kon Terwolde dit in de 30e minuut alweer rechttrekken doordat Max van Gerrevink de bal met de opkomende voorstopper Rick Bredenoord mee kon geven, die vervolgens mocht opstomen tot de 16 meter en de 2-2 wist te scoren. Gelijk daarna kon Terwolde alweer de nodige druk naar voren zetten waarbij Max van Gerrevink een te korte terugspeelbal kon onderscheppen en vervolgens richting het doel van de tegenstander kon lopen en daarbij de stand op 3-2 bracht wat tevens ook de ruststand was.

Direct na de rust begint Terwolde goed aan de wedstrijd, maar vergat het de wedstrijd te beslissen. In de 47e minuut wist Terwolde vanuit een corner en daaropvolgende gepareerde bal wederom te scoren, maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna een mooie diepe bal achter de verdediging op spits Milan Koers die alleen voor de goal op de keeper schiet waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaat. Uit een volgende aanval wordt de bal vanaf rechts goed voorgegeven bij de 2de paal maar lopen Swen van Voorst en Max van Gerrevink elkaar in de weg waardoor het schot van Swen via het been van Max naast gaat.

Het middenstuk van de 2de helft verloopt wat rommelig. Terwolde komt te weinig tot goede aanvallen om de beslissende 4-2 te maken en Wissel heeft niet het vermogen om door de verdediging van Terwolde heen te komen.

In de 83e minuut wordt Max van Gerrevink in de diepte gestuurd en wordt in de zestienmeter onderuit gehaald. De penalty wordt door Max van Gerrevink uiteraard zelf beheerst in de goal geschoten waarmee hij de 4-2 op het scorebord wist te zetten. In de 86e minuut wist Jurriën Kamphuis de doelman van Wissel andermaal te verschalken door de bal vanuit een voorzet van Bas Hiddink in één keer op de slof te nemen en daarmee gelijk de 5-2 eindstand liet noteren. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisclub.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper CCW op het programma, graag tot dan.