De Gazelle 1 heeft gisteren in de thuiswedstrijd tegen Broekland een 1-0 nederlaag geleden.

Op basis van de 1e helft valt daar weinig op af te dingen. Broekland oogde gretiger, was fitter en liet de bal gemakkelijker rond gaan dan de Deventenaren. Niet dat het aan de kant van Broekland allemaal sprankelend was, maar aan de kant van De Gazelle lukte nagenoeg helemaal niets.

Na een aantal halve en hele kansen voor Broekland was het in de 20e minuut raak. Nadat de bal in eerste instantie werd gekeerd door de prima keepende Wout, werd er in de rebound alsnog gescoord.

Ook in de fase hierna kreeg De Gazelle geen vat op de wedstrijd maar wel een dot van een kans. Deze enige mogelijkheid in de 1e helft was echter niet besteed aan de in de malaise delende voorwaartsen .

In de 2e helft, na een aantal omzettingen en wissel, liep het bij de Rood Zwarte brigade allemaal wat beter. De wedstrijd was veel meer in evenwicht en zowaar stichtte De Gazelle het nodige gevaar in het 16-metergebied van de tegenstander. Uit een counter van Broekland werd een speler van Broekland onreglementair van de bal gezet in de 16 en dat betekende een strafschop.

Gazelle - Broekland
Gazelle – Broekland

Met een fantastische reflex keerde Wout de Bal en ook in 2e instantie uit de rebound kon de spits van Broekland niet scoren. De derde poging was wel raak, maar hier trok een speler van Broekland voordeel uit zijn buitenspelpositie en werd het doelpunt afgekeurd door de uitstekende leidend scheidsrechter Groen. Ook het gemekker en gezeur van de trainer van Broekland kon hier niets aan veranderen.

De laatste 20 minuten waren in het voordeel van De Gazelle. Of de doelman van Broekland was een sta in de weg of de paal bracht redding voor de Oranjehemden, gescoord werd er niet meer.

Volgende week wacht een hernieuwde kennismaking met Sallandia die afgelopen jaar kampioen is geworden en na de daarbij behorende promotie weer in de 4e klasse is gekomen waarin ze het tot op heden, in tegenstelling tot De Gazelle, uitstekend doen.

Voor de mannen van trainer Herman Harleman een uitdaging om in deze derby te laten zien waartoe ze in staat zijn.