Afgelopen zondag won SV Terwolde met ruime cijfers. Wissel werd met 8-0 aan de zegekar gebonden waarmee de 7e overwinning, voor Terwolde, op rij een feit is.

Vandaag stond onze 7e thuiswedstrijd van het seizoen tegen Wissel op het programma. Na zes overwinningen de uitdaging om er zeven van te maken en de 100% score te behouden. Uit, bij Wissel, werd er moeizaam gewonnen met 1-2 dus Terwolde was gewaarschuwd.

Vanaf de aftrap zat Terwolde gelijk goed in de wedstrijd en na nog geen twee minuten werd Milan Koers in de zestien van de tegenstander onderuit gelopen wat resulteerde in een penalty die door Max van Gerrevink koeltjes werd binnen geschoten 1-0. In de 15e minuut snorde Swen van Voorst over de rechterflank naar voren richting het doel van de tegenstander en gaf een mooie voorzet op Milan Koers die de bal in één keer in de verre hoek deponeerde, stand 2-0.

Niet lang daarna, in de 24e minuut, werd de bal na meerdere combinaties binnen door Sem Gerritsen genadeloos tegen de touwen geschoten en stond er plotsklaps alweer 3-0 op het scorebord, dit was tevens de ruststand.

In de 53e minuut speelt Terwolde de bal voorwaarts richting Sem Gerritsen die vervolgens de bal netjes voorgaf op Swen van Voorst die op zijn beurt de bal keihard in het doel schoot en de 4-0 liet aantekenen. Tien minuten later werd er bij een Terwoldse aanval een steekbal op Jelmer Bellert gegeven die middels een uithaal de 5-0 liet noteren.

Na een paar doelpuntloze aanvallen van Terwolde werd Max van Gerrevink in de 68e minuut binnen de zestien van de tegenstander onderuit gehaald wat dus goed was voor een penalty. Max nam deze penalty zelf en schoot deze koelbloedig en vakkundig in het doel van de tegenstander, stand 6-0. In de 86e minuut kwam er weer een aanval van Sem Gerritsen over de linkerzijde en werd de voorzet van Sem Gerritsen door Max van Gerrevink knap ingeschoten waardoor alweer de 7-0 werd aangetekend.

In één van de laatste minuten werd er door een mooie aanval over meerdere schijven, liefst tweemaal via een hakje, door Jelmer Bellert de 8-0 gemaakt. Net voor het eindsignaal moest onze keeper Bob Fabri nog een flinke snoekduik maken om niet op het laatst een tegendoelpunt te hoeven incasseren en bleef de eindstand steken op 8-0. Hier waren wij uiteraard dik tevreden mee.

Volgende week spelen wij onze volgende wedstrijd wederom thuis tegen Epse. Daarnaast willen wij Sallandia nog feliciteren met het behaalde kampioenschap in onze klasse.