Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 te weten SV CCW’ 16 1 – SV Terwolde 1 op de rol.Het veld in Wilp was niet al te best vanwege het gedane onderhoud maar daar hadden beide ploegen uiteraard geen gemak van.

Al in de 6e minuut legde de aanvoerder van CCW, tijdens een aanval, de bal breed, welke door een mee opkomende speler van CCW droog onderin de verste hoek werd geschoten,m waarmee Terwolde alweer vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand kwam. Na het doelpunt wist het overigens door blessureleed en ziekte gehavende Terwolde zowaar wat druk te zetten, wat resp. in de 14e, de 16e en de 19e minuut zorgde voor de nodige kansjes, waar echter niet veel uit kwam. Daarna was het tot aan de rust CCW die het betere van het spel had en het Terwolde daarmee behoorlijk lastig maakte. In de 44e minuut was er dan ook nog een gigantische kans voor CCW, waarbij in een grote scrimmage de bal gelukkig voor Terwolde tot een corner kon worden verwerkt waar verder niets uitkwam. Niet lang daarna was het alweer tijd om naar de thee te gaan.

Direct na de rust zette CCW op de helft van Terwolde gelijk weer druk, totdat in de 50e minuut het juist aan de andere kant Terwolde was die een vrije trap kreeg, omdat de keeper langer dan 6 seconden nodig had om de bal weg te werken. Dit is lang geleden dat een scheidsrechter deze regel hanteerde. Bijna niemand doet dat zelfs in de hoogste regionen van het betaalde voetbal niet, maar in Wilp dus wel. Overigens bestaat deze regel nog steeds. Deze bal werd tot zelfs tweemaal toe genomen wegens te vroeg inkomen maar bracht Terwolde verder niets. In de 54e minuut pareerde onze keeper Guido Kelly een schot op goal van de aanvoerder van CCW en vervolgens nogmaals bij de strak genomen corner. Guido zat goed in zijn vel en pareerde meerdere gevaarlijke schoten op het doel. In de 63e minuut was het echter wel weer raak voor CCW en viel de 2-0, alhoewel er aan dit doelpunt een luchtje zat omdat er een overtreding aan vooraf ging, die gemakshalve maar even door de scheidsrechter over het hoofd werd gezien. Alhoewel Terwolde het nog wel bleef proberen om een doelpunt te forceren was het CCW weer die in de 74e minuut de 3-0 liet aantekenen, waarbij de bal na een aanval over rechts toch nog na aanraking tergend langzaam in de onhoudbaar in de verre hoek rolde. In de 84e minuut kopte Max van Gerrevink vanuit een vrije trap halverwege de helft van CCW hard op de lat. Niet veel later in de 86e minuut werd door de keeper van CCW nog een hard schot op de goal van Swen van Voorst goed gepareerd. Daarna kwamen er nog twee wapenfeiten van CCW, eenmaal een schot op goal die wederom door een geweldige actie van Guido Kelly tot corner werd getikt en niet veel later in de 88e minuut was er nog een vrije trap vanaf links die door de Terwolde defensie werd weggekopt.

Al met al een verdiende overwinning voor CCW die dit keer het betere van het spel hadden.

Voor Terwolde is het uithuilen en volgende week de draad weer oppakken tijdens de thuiswedstrijd tegen Voorst 1. Graag tot dan.