Batavia uit, een vereniging waar alles in het teken staat van de zaterdagtak. Niks geregeld, goals op het veld en zelfs geen wedstrijdbal voor handen.

In de eerste 20 minuten deelt Go-Ahead de laken uit, zet Batavia onder druk en komt tot wat mogelijkheden. Bij een lange bal, gedragen door de wind, wordt de spits ten val gebracht en krijgt de thuisploeg een strafschop. De technisch vaardige spits schiet de bal echter mis.

Go-Ahead probeert de draad weer op de pakken en komt door een miscommunicatie en een goed drukmoment op 0-1. Batavia, met een paar goede spelers in de ploeg, is technisch zeer vaardig. Ze komen binnen vier minuten op een 2-1 voorsprong. In deze fase speelt Go-Ahead tegen zichzelf en oog het verloren.

Was het de hand van de trainer? Of zat er wat in de thee? Oh nee er was geen thee.

Binnen vijf minuten buigt Go-Ahead de achterstand om in een verdiende voorsprong. Aan de hand van de uitblinkers Emre Bayram en Ogun Ozturk wordt de score naar 2-4 getild. Go-Ahead is gretig, scherp en weet nu wel de juiste keuzes te maken in balbezit. De score had hoger moeten uitvallen als het wat beter de kansen had uitgespeeld.