De plaatselijke SV nam het vanmiddag in de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen op tegen derdeklasser Orderbos. Onder zomerse omstandigheden was Terwolde meteen heerser op het veld.

De gasten uit Apeldoorn hadden weinig tot geen antwoord op het hoge tempo en aanvalspatronen van de Terwoldenaren. Dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong. Een goedlopende aanval via de linkerkant van het veld werd goed binnen gelopen door Max van Gerrevink (1-0).

In het verloop van de eerste helft was Terwolde gewoonweg de betere ploeg en creëerde het tal van kansen, maar de doelman van Orderbos hield zijn ploeg op de been. Uit een onoplettendheid bij een ingooi konden de gasten echter tegen de verhouding in de gelijkmaker aantekenen. Kelvin Zonneberg was de verdedigers te slim af en schoot de bal beheerst achter Terwolde-goalie Bob Fabri (1-1).

Terwolde rechtte vrijwel meteen de rug en wist binnen twee minuten alweer op voorsprong te komen. Tim Kleiboer kreeg de bal op een meter of 35 afstand van het vijandelijke doel. De jongeling zag de doelman te ver voor zijn doel staan en wist met een prachtige boogbal de gastheren weer op voorsprong te brengen (2-1).

In het eerste kwartier van de tweede helft eenzelfde beeld. Terwolde bepaalde en wist door doelpunten van Sem Gerritsen en opnieuw Tim Kleiboer zelfs uit te lopen naar een riante 4-1 voorsprong. Toch moest Terwolde uiteindelijk capituleren nadat Max van Gerrevink zijn tweede gele kaart ontving van de dienstdoende scheidsrechter. De vele noodgedwongen wisselingen begonnen dan ook zijn tol te eisen. Binnen een tijdsbestek van 20 minuten wist Orderbos de score volledig om te draaien.

Voor Terwolde natuurlijk een teleurstelling gezien de eindstand, maar het veldspel en intensiteit die het op de mat weet te leggen geeft ontzettend veel vertrouwen voor het komende seizoen. Aanstaande dinsdag zal er geoefend worden en zondag zal het aantreden tegen Albatross dat haar eerste bekerwedstrijd met duidelijke cijfers (1-9) bij Vaassen wist te winnen.