SV Epse mocht vandaag thuis op het eigen Sportpark ’t Hassink aantreden tegen Go-Ahead Deventer. De ploeg van trainer Danny Dassen wist een achterstand in de tweede helft om te buigen om zo de eerste officiële driepunter binnen te halen.

Epse begon scherp en deelde hier en daar wat speldenprikjes uit. Tot grote kansen kwam het echter niet. Epse had de wedstrijd onder controle en kon veel vrijuit voetballen. Toch kwam Go-Ahead tegen de verhouding in op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant kwam terecht bij de volledig vrijstaande spits Molemans, die onberispelijk de 0-1 tegen de touwen kopte.

De ploeg van trainer Dassen liet de kop niet hangen en ging driftig op zoek naar de gelijkmaker. Zo’n 10 minuten voor rust was het, door goed druk zetten, Rida Ammi die de bal op de helft van de tegenstander veroverde. Hij kreeg de bal bij Almir Fizovic. Fizovic wist Robin van Wijhe te vinden die op zijn beurt de bal perfect neerlegde voor aanvoerder Silas Muiderman, die de verdiende gelijkmaker binnen schoot.

Epse zag mogelijkheden en ging direct na rust door waar het gebleven was. De wedstrijd was onder controle en zo nu en dan werden er goede kansen gecreëerd. In de 50e minuut kwam de bal opnieuw bij Robin van Wijhe. Het zette zijn tegenstander weg, passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel: 2-1.

Een kwartier later was het opnieuw Van Wijhe die werd weggestuurd. De bal kwam echter tegen de arm aan van een verdediger, waardoor de scheidsrechter besloot om een penalty toe te kennen aan Epse. Rida Ammi ging achter de bal staan en schoot overtuigend de 3-1 binnen.

Epse wist de controle te houden en de wedstrijd uit te voetballen, maar ging ook door met kansen creëren. Een snel genomen vrije trap van Muiderman werd tussen de verdediging doorgestoken op Mike Kaspers. De jonge linksback passeerde een verdediger en schoot de bal ongenadig hard tegen de touwen. Zo bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Een wedstrijd om vertrouwen uit te halen voor de ploeg van Dassen richting de rest van de bekerpoule, maar vooral ook richting de competitie. Epse vervolgt het bekerprogramma volgende week met een uitwedstrijd bij Activia.