Wesepe trad een dag na het feest vanwege het 90-jarig bestaan voor de beker aan in en tegen buurman Diepenveen.

De ploeg van nieuwe trainer Tom Hemmes is ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk gewijzigd: veel jonge spelers hadden nu een basisplaats, waar vorig seizoen het vaak invalbeurten betrof. Ook maakte Robbin Aarnink zijn debuut in het eerste. Diepenveen is vorig jaar via nacompetitie gedegradeerd uit de 3e klasse en Wesepe speelde laag in de 5de klasse.

Het verschil was duidelijk: met een hoger baltempo en snellere balbehandeling werd Wesepe in de verdediging gedrongen. Het resulteerde in de eerste helft in 2 doelpunten voor Diepenveen. Wesepe kwam enkele malen dicht bij een doelpunt, echter zij konden het net niet vinden.

Na de thee kwam Diepenveen al snel op 3-0, maar door een snelle uitval via Roy Hulsegge kwam Daan Rouweler voor een leeg doel en kon hij het eerste doelpunt van seizoen 2023/24 maken. In het laatste kwartier liep Diepenveen uit naar 5-1.

Vanuit Weseper perspectief was het positief dat het via voetbalcombinaties probeerde op te bouwen. Door het snelle druk zetten van de complete Diepenveense ploeg, had men af en toe moeite om eruit te voetballen en over de middellijn te komen via deze combinaties. Met enkele diepe ballen lukte het wel en werden er meerdere goeie kansen gecreëerd. Al met al een terechte nederlaag en een leerzame midden voor de jonge ploeg.

Opstelling: Rick Jansen – Harm Willemsen – Thom Mensink – Hans Tijhaar – Niek Saris – Vincent Achtereekte – Roy Hulsege – Davy Timmer Arends – Beau de Bone – Hidde Kluin – Daan Rouweler

Ingevallen: Robbin Aarnink – Stein Bosman – Jorik Rouweler – Bram Wonink.

Volgende week voor beker tegen buurman Overwetering in Wesepe.

Bronclubcorrespondent Sportclub Wesepe
Vorig artikelPak op de broek voor Sportclub Deventer
Volgend artikelTerwolde buigt in extremis voor derdeklasser Orderbos