Terwolde wint de toss en kiest voor de aanvang van de wedstrijd juist de favoriete startzijde van de tegenstander. Zo, de eerste psychologische tik was hiermee uitgedeeld.

Desalniettemin begon Go-Ahead direct met druk zetten op de helft van Terwolde met in de 1e minuut gelijk al een corner mee. Hier kwam voor Terwolde gelukkig niets uit. Dat was ook het geval bij een corner in de 3e minuut waaruit een gevaarlijk schot net over de goal van Terwolde heen vloog. Terwolde antwoordde in de 8e minuut met een tegenaanval met eveneens een onbenutte corner.

In de 9e en 11e minuut was het Go-Ahead dat twee corners mocht nemen waarbij uit de tweede corner een schot in het Terwoldse zijnet belandde. In de 14e minuut volgde er via Swen van Voorst een aanval van Terwolde die uitmondde in een corner waaruit Bart Beugels kans zag om te scoren. Dit doelpunt werd helaas afgekeurd i.v.m. vermeend buitenspel. Daar zouden wij graag de beelden nog eens van terug willen zien of dat wel klopte.

Niet lang daarna verzuimde Max van Gerrevink om via een kopbal van dichtbij te scoren, een gemiste kans. Na diverse mogelijkheden over en weer voor beide ploegen waar verder niet echt heel veel gevaar uit kwam, zag Sem Gerritsen in de 42e minuut kans om alleen op de keeper van Go-Ahead af te gaan, maar deze wist de bal knap en ook nog maar net voor de voeten van Sem weg te kapen.

Daarna gingen beide ploegen met een ruststand van 0-0 richting de thee.

Na de rust pakte Go-Ahead direct het initiatief weer op, maar met wat tegenstoten gaf Terwolde aan dat de ploeg nog wel degelijk meedeed. In de 60e minuut resulteerde dat in een fraaie voorzet van Swen van Voorst die door Max van Gerrevink strak in het doel van Go-Ahead werd geschoten, stand 0-1.

Vanaf dat moment probeerde Go-Ahead het tij nog wel te keren, maar de Terwoldse ploeg gaf geen krimp en mede doordat een speler van Go Ahead het schijnbaar niet eens was met zijn trainer, werd deze eraf gehaald. Omdat alle wissels al gebruikt waren, kwamen ze met 10 man te staan. Dat was een dappere en resolute beslissing van de trainer, maar die speelde Terwolde natuurlijk wel in de kaart.

Uiteindelijk werd de wedstrijd via een assist van invaller Jurre Lueks op Milan Koers definitief door Milan via een fraaie boog over de uitkomende keeper in het slot gegooid wat de 0-2 eindstand op het scorebord bracht.

Een door het harde werken en stug verdedigende Terwolde een dik verdiende overwinning. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Batavia 90 uit Lelystad. Graag zien wij jullie dan op het sportveld van Terwolde.