SV Schalkhaar speelde vanmiddag tegen STEVO een wedstrijd die geen echte wedstrijd werd. STEVO uit Geesteren had aan een paar kansen genoeg en wist met drie spelhervattingen van SV Schalkhaar te winnen. Bij rust stond de thuisploeg al ruim op ruime achterstand en SV Schalkhaar was niet in staat om het STEVO lastig te maken, het verloor verdiend met 0-3.

SV Schalkhaar startte vanmiddag met jeugdspeler Coen Tanate, die sinds de winterstop is toegevoegd aan de eerste selectie, als linker aanvaller. Door de absentie van Tim van der Meulen nam Jip Ellenbroek de positie op het middenveld in en stond verdediger Timo Kok weer in het centrum van de verdediging.

SV Schalkhaar begon nog wel behoorlijk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een paar kansjes om de score te openen. Een corner van Ruben Bumkens kwam op het hoofd van Timo Kok die de bal terug kopte op Jip Ellenbroek die vervolgens ruim over het doel van Luuk Oude Lansink van STEVO schoot. Even later was een doorkopbal van David Klopman op Coen Tanate net niet op maat, waardoor de jonge linksbuiten de bal net niet goed onder controle kreeg waardoor een goede mogelijkheid verloren ging.

Aan de andere kant kwam SV Schalkhaar goed weg toen verdediger Timo Kok terugspeelde op keeper Jesper Lukassen. De keeper verwachtte de bal niet waarna de bal over de achterlijn verdween, net langs de goede kant van de paal.

Fysiek was STEVO vanmiddag de bovenliggende partij. Met name Stijn Harmelink speelde weer een prima wedstrijd in het hart van de verdediging van STEVO. Op het oog een voetballer die vanwege zijn omvang in de lagere seniorenteams niet zou misstaan, maar qua inzet een voorbeeld voor de ploeg.

In de 21ste minuut ging het mis bij SV Schalkhaar. Een veel te gemakkelijk weggeven corner werd hierna tevens veel te gemakkelijk “in de vijfmeter” ingekopt door diezelfde Stijn Harmelink. Vanaf dat moment was SV Schalkhaar niet in staat zelf de nodige kansen te creëren, sterker nog; STEVO werd sterker en verdubbelde na 21 minuten spelen de voorsprong. Een foutieve ingooi van SV Schalkhaar ging hieraan vooraf; SV Schalkhaar stond niet goed en moest in de omschakeling spits Bram Tibbe laten gaan die vervolgens weinig moeite had om keeper Jesper Lukassen in de korte hoek te passeren. Om er nog een wedstrijd van te maken ging SV Schalkhaar op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze kwam er niet.

Luttele seconden voor het rustsignaal besliste Daan Kottink de wedstrijd door een perfect genomen vrije trap op 18 meter van het doel over de muur in de bovenhoek te krullen.

De tweede helft mocht jeugdspeler Luuk Janssen laten zien wat hij in zijn mars heeft als verdediger. Een wedstrijd werd het na rust niet meer; SV Schalkhaar had moeite de bal in bezit te houden, STEVO was veelal sterker in de duels en had weinig moeite om zich staande te houden.

Een kopbal van STEVO aanvaller Hugo Weerink en een bal die net naast het doel van SV Schalkhaar verdween, waren het meest in het oog springend. Voor SV Schalkhaar zorgden Luuk Janssen met een kopbal en een goed schot van de ingevallen Florian Zekay nog voor het meeste gevaar. Na een paar mooie overwinningen op rij kan SV Schalkhaar de goede reeks niet voortzetten en blijft het “onderin hangen” in de tweede klasse.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Reutum op het programma, dan treft SV Schalkhaar opnieuw een Twentse ploeg en zal het wat meer van zich af moeten bijten dan het vanmiddag deed.

De volgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar is pas over een aantal weken, op 5 maart speelt het tegen VV Vorden.