SV Schalkhaar speelde vanmiddag gelijk tegen koploper NEO uit Borne. Waar de ploeg van trainer Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman de beste kansen niet kon verzilveren was het NEO dat kort voor het eindsignaal een onterechte penalty mocht nemen en alsnog periodekampioen werd van de tweede Klasse J. Vanmiddag startte SV Schalkhaar zonder de geblesseerde routinier Koen Klosters, terwijl op de bank bij SV Schalkhaar enkele spelers plaats namen die van een blessure terug komen. Ook keeper Jesse Klopman en speler Joost Brouwer zijn op weg terug na een langdurige blessure en zullen binnenkort weer inzetbaar zijn, zodat de toch al brede SV Schalkhaar selectie alleen maar sterker zal gaan worden.

Onder prima weersomstandigheden stonden vandaag twee aanvallend ingestelde ploegen op het veld, beide ploegen die graag de aanval kiezen en er met een 4-3-3 systeem een prima wedstrijd van maakten. Helaas zonder publiek, want vanmiddag was deze topwedstrijd zeker het aanzien waard en verdiende het de nodig publieke belangstelling langs de lijn. Van meet af aan dicteerde SV Schalkhaar de wedstrijd en was het de soms angstige NEO verdedigers dat ver achteruit gedrongen werd. SV Schalkhaar speelde zeer geconcentreerd en zorgde voor een goede opbouw van achteruit. Veelal werd de opbouw via het middenveld verzorgd door de controleurs Jip Ellenbroek en Twan Huijsmans. Dat SV Schalkhaar voorin kwaliteit heeft bleek wel uit de kansen die het creëerde. Veel snelheid en veel loopvermogen bracht de verdediging van NEO aan het wankelen. De eerste grote kans was voor Milan Beumer die de diepte in werd gestuurd, maar net naast het doel van keeper Thijs Terhalle schoot. De tweede mogelijkheid van Milan Beumer leverde uiteindelijk wel resultaat op. Opnieuw werd de snelle buitenspeler weggestuurd en alleen voor de keeper van NEO wist Beumer de bal richting de vrijlopende Milan te Riele te spelen. Waar deze breedtepass niet geheel vloeiend was, wist Milan te Riele de bal toch het nodige zetje te geven waardoor de bal in de 11e minuut tergend langzaam de doellijn passeerde, 1-0.

Daarna wist NEO zich iets te herstellen en kwam iets beter in de wedstrijd, nu werd ook wel zichtbaar dat de koploper van trainer Michel Steggink niet voor niets de koppositie in neemt. Terwijl NEO beter in haar spel kwam en meer van de eigen goal probeerde te spelen waren de beste mogelijkheden toch voor SV Schalkhaar. Een kopbal van Milan te Riele werd door de keeper van NEO net over het doel gewerkt, maar later bleek dat te Riele net in buitenspel positie stond. Even later schoot Milan Beumer via de keeper net naast het doel. NEO had veel moeite met de vanmiddag zeer sterke spits David Klopman en de lopende spelers om deze centrumspits heen.

NEO probeerde via goede vleugelspelers gevaar te stichten voor het doel van SV Schalkhaar, maar Jesper Lukassen was ook vanmiddag een betrouwbare doelman. Dezelfde Lukassen had in de 36e minuut geen antwoord op een venijnig schot van rechtsbuiten Jochem Stam. Vanaf de rechterkant kwam hij met zijn linkerbeen naar binnen (zoals  Robben dat altijd deed) en met een strak schot rechts onder in de hoek schoot hij NEO op gelijke hoogte, 1-1.

Nog geen minuut later kreeg SV Schalkhaar de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Milan te Riele kreeg in de zestien een bal aangespeeld, hij kapte zich uitstekend vrij en had de hoek voor het uitkiezen. In plaats van de bal in de uiterste hoek te plaatsen verdween de bal millimeters aan de verkeerde kant van de paal. Nog voor rust kreeg SV Schalkhaar nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het moest genoegen nemen met een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon voor SV Schalkhaar zoals het graag wilde; snel op voorsprong komen. Vanaf de aftrap speelde NEO de  bal richting de linksbuiten, waarna deze bal werd onderschept door Milan Beumer. Simpel wegdraaien van de tegenstander leidde de voorsprong in voor SV Schalkhaar. Milan Beumer wist spits David Klopman te bereiken die met zijn loopactie rechts voor de keeper kwam en in de 46e minuut prima afrondde; 2-1.

In plaats van de voorsprong uit te breiden, begon NEO steeds meer grip te krijgen op het spel van SV Schalkhaar wat uiteindelijk de nodige kansen opleverde. Een omhaal vanaf de achterlijn viel op het dak van het SV Schalkhaar doel en NEO speler Kevin Roesink schoot van net buiten de zestien op de lat. SV Schalkhaar was gewaarschuwd. Het spel ging steeds meer op en neer. Nog een goede mogelijk van NEO om langszij te komen; een vrije trap werd door keeper Jesper Lukassen via de paal tot corner verwerkt.

De beste kans in de tweede helft van SV Schalkhaar kwam van het hoofd van David Klopman. Vanaf de rechterkant leverde Milan Beumer een gevaarlijke voorzet af, die via Klopman net over het doel werd gekopt. Uiteindelijk leek SV Schalkhaar met de overwinning aan de haal te gaan, totdat de scheidsrechter de wedstrijd deed kantelen. Een hoge bal in het strafschopgebied werd vakkundig weggekopt door verdediger Michiel Hullegie, waarbij hij gehinderd werd door de ingebrachte spits Twan Weghorst. In plaats van een vrije trap voor SV Schalkhaar wees de leidsman tot ontsteltenis van geheel Schalkhaar naar de strafschopstip. Vier minuten voor het eindsignaal wist Max Brunninkhuis het buitenkansje te benutten; 2-2. Extra zuur voor SV Schalkhaar was de tweede gele kaart voor Michiel Hullegie die daardoor de volgende wedstrijd vanaf de kant moet toezien.

Veel gejuich vanaf de kant van NEO na het laatste fluitsignaal was dan ook kenmerkend voor de wedstrijd. Koploper NEO was de meest gelukkige vanmiddag en zag de voorsprong van 2 punten behouden ten opzichte van SV Schalkhaar. Sterker nog; de ploeg van Michel Steggink werd winnaar van de eerste periode, mede doordat de nummer twee GVV Eilermark niet wist te winnen in Groenlo bij Grol.

SV Schalkhaar speelde vanmiddag een prima wedstrijd en mag dat volgende week voortzetten in  Enschede. Dan is FC Suryoye de tegenstander. Hopelijk kunnen dan de punten mee naar Schalkhaar.