SV Schalkhaar moest het vandaag opnemen tegen Suryoye-Mediterraneo FC. Qua naam veruit de moeilijkste tegenstander, qua tegenstander de nummer 8 op de ranglijst tegen de nummer 5 op de ranglijst, SV Schalkhaar.

Puntenverschil tussen de nummer 5 en nummer 8 is voorafgaand aan deze wedstrijd maar 2 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan in deze competitie was het voor SV Schalkhaar dus alles aan gelegen om te winnen en met een goed gevoel het feestje in het centrum van Schalkhaar voort te zetten. Het dorp staat dit weekend bol van feestelijke activiteiten; na twee jaar is het dit weekend Schalkhaar Life.

SV Schalkhaar had vanmiddag nog wat goed te maken, de heenwedstrijd tegen Suryoye ging destijds met 2-1 verloren.

SV Schalkhaar begon vandaag met de van een blessure terug gekomen Jip Ellenbroek in de basis. Ook linksbuiten Kick Brouwer startte vanaf de aftrap. De volgende seizoen naar ROHDA Raalte vertrekkende rechter-verdediger Rokay Haafkens moest in de warming-up vanwege een blessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en werd vervangen door Luuk ter Mate.

SV Schalkhaar was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en zette van meet af aan Suryoye-Mediterraneo FC onder druk. Het team van trainer Marcel Geestman en Dik-Jan Beldman speelde als vanouds tegen een goede technisch ploeg Suryoye van oud prof-trainer Paul Krabbe uit Enschede. Dat  de fitte Kick Brouwer met zijn snelheid heel belangrijk kan zijn voor SV Schalkhaar bewees hij vanmiddag, met veel snelheid en agressiviteit hadden de verdedigers van Suryoye het vandaag niet gemakkelijk.

Na 10 minuten spelen was de eerst grote kans voor SV Schalkhaar; buitenspeler Kick Brouwer leverde een voorzet af op het hoofd van de opkomende Michiel Hullegie die vervolgens net naast het doel van Suryoye kopte. Vlak daarna was de altijd actieve Milan te Riele dicht bij een voorsprong, een terugspeelbal werd door te Riele onderschept en ternauwernood nog tot corner verwerkt door de keeper van Suryoye.

Suryoye had hierna ook een goede kans, een mooie aanval over de linkerkant belandde bij de aanvallende middenvelder Eilyo Orshein die de bal twee meter over het doel van SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen schoot. In de 16e minuut kwam SV Schalkaar op een verdiende 1-0 voorsprong; na een prima lopende aanval over rechts kwam de bal in de voeten van Milan te Riele die vervolgens de jonge Kick Brouwer zag inlopen. De op juiste snelheid ingespeelde bal werd door diezelfde Brouwer snoeihard midden in het dak van het doel geschoten; 1-0.

Vlak daarop onthield de scheidsrechter SV Schalkhaar een doelpunt. Jip Ellenbroek speelde Milan te Riele aan die van achter de verdediger startte en met zijn snelheid de 2-0 liet aantekenen. Het is niet de eerst keer dit seizoen dat een terecht gegeven doelpunt door de grensrechter werd afgevlagd. Helaas, het mocht niet zo zijn voor SV Schalkhaar.

Aan de andere kant werd een doelpunt van Suryoye afgekeurd voor buitenspel, aan deze kant was er minder discussie over de buitenspelpositie. Terecht werd een aanvaller van Suryoye terug gefloten. Bij middenvelder Jip Ellenbroek begon telkens de opbouw en hij zorgde als verbindingsspeler voor de juiste balans op het middenveld. Zo zette Jip Ellenbroek linksbuiten Kick Brouwer regelmatig aan het werk. Een prima voorzet van Brouwer op spits David Klopman kon nog net door keeper Felix van Berkel worden gered.

De laatste en beste kans van de eerst helft was voor Jip Ellenbroek zelf, Kick Brouwer stuurde Ellenbroek diep maar de inzet van Jip Ellenbroek werd net van de lijn gehaald door een verdediger van Suryoye. Na 54 minuten spelen verdubbelde SV Schalkhaar de voorsprong. De snelle Kick Brouwer werd op links diep gespeeld en hij leverde een prima voorzet af op Milan te Riele die van dichtbij wel raad wist met dit buitenkansje; 2-0.

Nog geen minuut later lag de bal ook in het net van SV Schalkhaar. Linksbuiten en meest gevaarlijke aanvaller Eliyo Nemroud kwam vanaf links de zestien van SV Schalkhaar binnen en wist in de korte hoek Jesper Lukassen te verrassen, 1-2. SV Schalkhaar kreeg de beste kansen om de voorsprong uit te bouwen. David Klopman kwam voor de uitlopende keeper in balbezit maar wist het net niet te vinden.

SV Schalkhaar wisselde enkele spelers, zo kwamen Marijn Roelofs, Taco Oldenhof en Timo Kok binnen de lijnen. Milan te Riele dribbelde de zestien binnen en tussen 5 spelers van Suryoye wist hij de bal nog op doel te schieten, dit keer recht in de handen van de keeper. De 3-1 kon niet uitblijven en kwam uiteindelijk ook op het scorebord te staan. Bjorn Duteweert kwam vanaf rechts de zestien binnen, hield het overzicht en bereikte Kick Brouwer die vervolgens Milan te Riele bediende.

Diezelfde Milan te Riele had vanaf een meter of 10 geen moeite om  het net te vinden, hij schoot onhoudbaar binnen; 3-1. SV Schalkhaar speelde vandaag een prima wedstrijd en doet voorlopig afstand van de middenmoot, er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden en SV Schalkhaar zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Volgende week speelt SV Schalkhaar haar uitwedstrijd tegen Eilermark.

De laatste thuiswedstrijd speelt SV Schalkhaar op zondag 6 juni om 14.00 uur op de Horsterhoek.

Het seizoen zal muzikaal afgesloten worden met een optrede van Spectra Entertainment voor een gezellige 3e helft.